www.vooruit.be

Steak Number Eight

The Closure: Celebrating 15 years of madness

Concertzaal - Rock, Metal, Concert
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid
do 01.11.18 20:00 - 23:00 Concertzaal
Prijssoort Ongenummerd
Voorverkoop € 17,00
uitverkocht
vr 02.11.18 20:00 - 23:00 Concertzaal
Prijssoort Ongenummerd
Voorverkoop € 17,00
uitverkocht

Nieuw hoofdstuk voor het befaamde post-sludgemetalcollectief

Door de grote interesse in het concert van Steak Number Eight op vrijdag 2 november, voegen we extra show toe op donderdag 1 november. Get your tickets while they're hot!  

Post-sludgemetalcollectief Steak Number Eight houdt op te bestaan onder die naam. Na bijna 15 jaar touren in binnen- en buitenland, sluiten de heren uit West-Vlaanderen dit hoofdstuk af met een allerlaatste zaalshow in Vooruit op vrijdag 2 november.

Steak Number Eight is al jaren een begrip voor alle rock- en metalfan in België en ver daarbuiten. In 2008 wonnen ze Humo’s Rock Rally, maar met vier albums op de teller speelde de band daarna op talloze festivals zoals Pukkelpop, Graspop, Dour, de Franse metalhoogmis Hellfest en Britse tegenhanger Desertfest. In 2017 tourde Steak Number Eight nog met Mastodon door Europa.

Dit jaar houdt de band ermee op als Steak Number Eight. “In 2003 begonnen we samen te spelen en een jaar later kozen we de naam Steak Number Eight, omdat we heel erg opkeken naar de band waar mijn oudere broer in drumde”, stelt frontman Brent Vanneste. “‘Steak Number Eight’ was de naam van een nummer op hun eerste EP. Toen mijn broer in 2005 stierf, kregen de bandnaam en onze muziek plots een erg emotionele lading. Steak Number Eight was een persoonlijk en muzikaal groeiproces, maar ook heel duidelijk een rouwproces. Om vooruit te kunnen gaan, moet je soms iets achterlaten. Dat gaan we nu dus doen”.

Hoe de toekomst er voor de vier bandleden precies uitziet, is voorlopig niet helemaal duidelijk. Dat ze verder muziek blijven maken staat wel vast: misschien lichten ze in Vooruit al een tip van de sluier. De allerlaatste show als Steak Number Eight kan je meemaken in Vooruit op vrijdag 2 november.

Extra informatie

do 01 & vr 02.11 - 20:00 Concertzaal (doors)
rock / metal
€20 / 17 (presale)