www.vooruit.be

Julian Hetzel

Schuldfabrik

Op Locatie - Performance, Installatie, #Stadsatelier
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
         
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

De online verkoop voor vr 24 en za 25.11 is afgesloten. Er zijn nog tickets te koop ter plaatse aan de kassa.

 

Schuld als nieuwe munteenheid

  • “Menselijk vet als symbool voor schuld, gebruikt in een product om jezelf mee te reinigen. Het is een tamelijk geniale vondst, die bovendien knap is ingebed in de hele performance” - Theaterkrant.nl ****

Exclusieve zeep gemaakt van menselijk vet? Kunstenaar Julian Hetzel upcyclet jouw overtollige kilo’s in deze performatieve installatie. Neem een kijkje achter de schermen van de SELF human soap store, inclusief zeepfabriek, schoonheidskliniek en biechtkamer. Wash the pain away!

Hetzel – vorig seizoen nog te gast bij CAMPO met de game-voorstelling ‘The Automated Sniper’ – gaat met ‘Schuldfabrik’ op zoek naar een manier om ons schuldgevoel over onze westerse levensstijl niet alleen weg te spoelen, maar ineens ook te valoriseren. Want schuld heeft een morele én een economische betekenis: “schuldig zijn” en “schulden hebben”. ‘Schuldfabrik’ verkent het conflict tussen de twee en het economische potentieel ervan.

Schuldfabrik Human Soap Store trailer Ghent from CAMPO on Vimeo

Julian Hetzel: “De zeep van vet is op zich al uitdagend, waarbij het idee alleen al rillingen kan veroorzaken. Maar wat in andere ruimtes gebeurt, is misschien nog méér confronterend en provocerend. De impact op het publiek is telkens sterk. We leggen dan ook issues bloot die doorgaans onder het tapijt zijn geveegd. En het ís natuurlijk heftig.’’

Julian Hetzel werkt op het snijvlak van performance, media en beeldende kunst, met een droog gevoel voor humor en een politieke ondertoon. Hetzel maakt sterk beeldend theater, installatiewerk en lecture performances die internationaal worden geproduceerd en getoond. In zijn werk gaat hij op een niet-talige - maar evenmin stilzwijgende - manier de confrontatie aan met de hedendaagse neoliberale economie.

Volgend seizoen creëert hij bij CAMPO ‘All Inclusive’, een voorstelling over beeldvorming. Lees ook dit:"een bijtende analyse van de verhouding tussen lichaam en moraal". (Pieter T'Jonck - rektoverso) 

Wil je samen met een vriend of onbekende in gesprek gaan over wat je hebt gezien? Dat kan: er is een tafel voor jou gereserveerd bij WIN. (Burgstraat 8 - sla linksaf bij het verlaten van de straat). Deel gerust je gedachten met elkaar.

Verder vindt een nabespreking van ‘Schuldfabrik’ met Julian Hetzel plaats op zaterdag 25 november om 18:00 in WIN. Hetzel krijgt het gezelschap van een kleine groep experts op het gebied van justitie, schuld en vergeving. Onder andere Edit Torzs, uitvoerend directeur van The European Forum for Restorative Justice, dramaturg Miguel Melgares en andere deskundigen zijn van de partij.

 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Extra informatie

do 16, vr 17, wo 22, do 23 & vr 24.11 - vanaf 17:00
za 18 & 25.11 - vanaf 15:00
zo 19.11 - vanaf 14:00
op locatie: Carrington (Burgstraat 18k, 9000 Gent) 
performance / installatie
€14 / 12 / 10 / 8

duur voorstelling: 60 min 

 

 

voornamelijk ENG, deels NED 

60 min

 

in copresentatie met CAMPO

#stadsatelier 

Credits

concept & regie Julian Hetzel met Revé Terborg, Hennie Spronk & Orion Maxted, Chris Reyns, Kathleen Wynen, Louisa-Maria Ponseele, Angela Pintor Luque, Atta Nasser, Alican Unal, Ammar Afara, Haider Lateef Al-khafaji, Dede Ayite, Adriënne van der Werf, Katrijn De Cooman & Leyna Amara Hammou dramaturgie Miguel Angel Melgares productieleider Jasper Hupkens technisch directeur Vincent Beune decorbouw Bart Van Bellegem, Peter Geysemans, Abdillahi Adawe Salah & Philippe Digneffe artistieke samenwerking Liza Witte machine artist Hannes Waldschütz dramaturgische ondersteuning Flori Gugger special effects Chaja Hertog productie-assistentie Matthias Thünnerhoff ontwerp Peim & Deimion van der Sloot fotoBen and Martin Photography Jenny Cremer in opdracht van steirischer herbst productie Ism Heit coproductie Steirischer Herbst Graz, SPRING Utrecht & Noorderzon Festival Groningen copresentatie NXTSTP-Network, met de steun van het Culturele Programma van de Europese Unie met de steun van Fonds Podiumkunsten