LEF: lokaal, ecologisch & fair trade
LEF?
In het Vooruit Café serveren we zo veel mogelijk fingerlicking good food en drankjes die LEF zijn: lokaal, ecologisch en / of fair trade. Door lokaal te werken, blijft de afstand tussen boer en bord zo kort mogelijk. Ecologisch staat voor een duurzame relatie met het milieu. En door fair trade krijgt iedereen in de voedselketen een eerlijke prijs.
Zo gebruikt de keuken van Vooruit zoveel mogelijk volwaardige, verse en biologische ingrediënten. Producten waar zo weinig mogelijk industriële processen aan te pas komen. Voor ons bierassortiment doen we dan weer een beroep op enkele kleinere, lokale brouwerijen. Smakelijk!
Lefgozers
Om met LEF te kunnen koken, bouwt Vooruit een uitgebreid netwerk van leveranciers uit die op een duurzame manier met voeding omgaan. Stuk voor stuk lefgozers met het hart op de juiste plaats.








MENU
We werken vanaf maandag 8 juni met een aangepaste menukaart, boordevol liefde en LEF. Ontdek hieronder wat er in Vooruit op het menu staat.
Triomfbier
Vooruit heeft altijd een speciale band met bier gehad: de afgelopen 100 jaar werd hier veel bier geschonken én gedronken. Wat weinig mensen weten, is dat Vooruit begin 1900 een eigen brouwerij had én diverse bieren brouwde: het Uitzet-, Bock- en Triomfbier. Ter ere van Vooruits 100ste verjaardag in 2013 beslisten we om het Triomfbier van onder het stof te halen. We gingen samenzitten met de fijne mensen van brouwerij Dupont. Zij waren bereid om het amberkleurig biertje opnieuw te brouwen et voilà.
Sinds dan kreeg ons Triomfbier een vaste stek op de kaart van het Vooruit Café. Proef het bij ons of koop het Triomfbier in Vooruit voor bij jou thuis of als cadeau. Schol!
"Troebel oranjekleurig bier met snel verdwijnende witte kraag. Prima bier! Neus: naar bloemen geurende hoppigheid die je ook bij de andere bieren van Dupont terugvindt. Smaak: bitter en rooksmaak." - ratebeer.com over het Triomfbier