Proef de nieuwe oxfamkoffie in Vooruit!

Congo Kivu: topkoffie van het hoogland rond het Kivumeer. Een aromatische koffie met een aangename body en een fijne aciditeit. 100% arabica.



Vanaf maandag 12 november kun je in het Vooruit Café de nieuwe oxfamkoffie komen proeven! 

Oxfam Fair Trade koopt de groene koffie rechtstreeks aan bij een coöperatie van kleinschalige producenten, gevestigd in het hoogland langs het Kivumeer. De vruchtbare vulkaanbodem in deze bergachtige streek leent zich perfect om uitzonderlijke arabicakoffie te telen.

Resultaat: een aromatische koffie met kruidige toetsen, een aangename body en een bijzonder fijne aciditeit. Kortom een topkoffie, en dan nog wel uit Congo.
100% arabica.
Partner: Sopacdi (DR Congo)

De bodem en het klimaat van de Kivu-streek vormen de ideale ingrediënten voor het produceren van hoogwaardige arabicakoffie, gegeerd in het buitenland.

Karakteristieken Congokoffie:

  • Hoogte: 1400 tot 2000 meter boven de zeespiegel
  • Geproduceerd door kleinschalige koffieboeren en 100% geoogst met de hand
  • ‘fully washed arabica’: De koffiebessen worden in een centraal wasstation ontpulpt, gewassen en gedroogd. Deze minutieus gecontroleerde manier van verwerken resulteert in een uniforme, mooi uitgebalanceerde koffie.
  • BIO en fairtrade gecertificeerd
  • Typische fruitige toetsen (rabarber, rood fruit), in combinatie met een kruidig, complex aroma.
  • Medium gebrand
  • Zetmethode: espresso, filter of cafetière
     

EEN PAK VOL HOOP VOOR CONGO


De Koffie Barometer, een onderzoeksrapport dat in juni verscheen, schetst een triest beeld van de koffiesector. Terwijl grote fusies en overnames er de toon zetten, gaat er amper aandacht naar de steunpilaar van de sector: de koffieboeren. Zij moeten het nog steeds stellen met extreem lage inkomsten, terwijl hun land jaar na jaar verder uitgeput raakt. Oxfam-Wereldwinkels en de andere auteurs van het onderzoek trekken aan de alarmbel bij alle spelers in de handelsketen.

Ondertussen doet Oxfam wat het kan voor de koffieboeren. Zeker voor zij die het het zwaarst te verduren krijgen. Terwijl in de Congolese Kivustreek de spanning stijgt over de aankomende verkiezingen en ebola om de hoek loert, lanceren wij een nieuw product uit deze regio.

En wel eentje dat de echte koffieliefhebbers zal plezieren: single origin-koffie uit de hooglanden rond het Kivumeer, in boontjes om zelf te malen of in je espressotoestel te gebruiken. Niet de gemakkelijkste manier om handel te drijven, wél een unieke koffie in jouw kopje. Proef ‘m snel!
 

Meer info vind je op de website van oxfam.