Congo Koffie
Oxfam

Proef de nieuwe oxfamkoffie in Vooruit!

Vanaf maandag 12 november kun je in het Vooruit Café de nieuwe oxfamkoffie komen proeven! 

Oxfam Fair Trade koopt de groene koffie rechtstreeks aan bij een coöperatie van kleinschalige producenten, gevestigd in het hoogland langs het Kivumeer. De vruchtbare vulkaanbodem in deze bergachtige streek leent zich perfect om uitzonderlijke arabicakoffie te telen.

Resultaat: een aromatische koffie met kruidige toetsen, een aangename body en een bijzonder fijne aciditeit. Kortom een topkoffie, en dan nog wel uit Congo.
100% arabica.
Partner: Sopacdi (DR Congo)

De bodem en het klimaat van de Kivu-streek vormen de ideale ingrediënten voor het produceren van hoogwaardige arabicakoffie, gegeerd in het buitenland.

Karakteristieken Congokoffie:

  • Hoogte: 1400 tot 2000 meter boven de zeespiegel
  • Geproduceerd door kleinschalige koffieboeren en 100% geoogst met de hand
  • ‘fully washed arabica’: De koffiebessen worden in een centraal wasstation ontpulpt, gewassen en gedroogd. Deze minutieus gecontroleerde manier van verwerken resulteert in een uniforme, mooi uitgebalanceerde koffie.
  • BIO en fairtrade gecertificeerd
  • Typische fruitige toetsen (rabarber, rood fruit), in combinatie met een kruidig, complex aroma.
  • Medium gebrand
  • Zetmethode: espresso, filter of cafetière
     

EEN PAK VOL HOOP VOOR CONGO


De Koffie Barometer, een onderzoeksrapport dat in juni verscheen, schetst een triest beeld van de koffiesector. Terwijl grote fusies en overnames er de toon zetten, gaat er amper aandacht naar de steunpilaar van de sector: de koffieboeren. Zij moeten het nog steeds stellen met extreem lage inkomsten, terwijl hun land jaar na jaar verder uitgeput raakt. Oxfam-Wereldwinkels en de andere auteurs van het onderzoek trekken aan de alarmbel bij alle spelers in de handelsketen.

Ondertussen doet Oxfam wat het kan voor de koffieboeren. Zeker voor zij die het het zwaarst te verduren krijgen. Terwijl in de Congolese Kivustreek de spanning stijgt over de aankomende verkiezingen en ebola om de hoek loert, lanceren wij een nieuw product uit deze regio.

En wel eentje dat de echte koffieliefhebbers zal plezieren: single origin-koffie uit de hooglanden rond het Kivumeer, in boontjes om zelf te malen of in je espressotoestel te gebruiken. Niet de gemakkelijkste manier om handel te drijven, wél een unieke koffie in jouw kopje. Proef ‘m snel!
 

Meer info vind je op de website van oxfam. 

Cookies

We maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content van derden af te beelden, zoals ook video’s, en voor verschillende andere toepassingen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door ‘akkoord’ te klikken, stemt u hiermee in. Als u niet akkoord bent, kunt u via de knop ‘Instellingen aanpassen’ uw voorkeuren opgeven. Meer informatie…

Cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren. Zo wordt bijvoorbeeld uw taalkeuze onthouden tijdens het surfen en het bestellen.

Maar cookies zijn ook nodig om de ervaring op de website te verrijken. Bijvoorbeeld media van derde partijen, zoals video's, gaan vaak gepaard met cookies. Ook houden we statistieken bij om de site doorlopend te verbeteren.

Als laatste worden cookies ook gebruikt om informatie rond onze marketing-activiteiten, zoals nieuwsbrieven en advertenties, zo efficiënt en persoonlijk mogelijk uit te kunnen uitvoeren.

Cookie instellingen