(c) Zwijgen is geen optie

"De helft van alle voedselverspilling zit bij de mensen thuis"

Elk jaar gooien we meer dan 3.5 miljoen ton eten in de vuilnisbak. De waarde hiervan wordt geschat op 670 miljoen euro per jaar. Daarnaast verspillen we gemiddeld 345 kg voedsel per jaar per inwoner in België. Hiervan wordt 15 kg per persoon thuis verspild.

Het keukenteam van Vooruit kookt niet alleen met LEF - lokaal, ecologisch en fairtrade - maar wil ook verhinderen dat overschotten zomaar in de vuilnisbak gekieperd worden. Daarom werken we samen met Too Good To Go, een organisatie-met-app waarbij iedereen zijn steentje kan bijdragen in de strijd tegen voedselverspilling. 

Het principe is geniaal in zijn eenvoud. Je registreert je via de app en je kiest in welke maaltijd jij zin hebt. Zo geniet je van overheerlijk eten terwijl je een lokale handelaar of organisatie steunt. De handelaar vermindert actief zijn verspilling én krijgt nieuwe klanten over de vloer, meteen twee uitstekende redenen waarom ook wij in dit verhaal mee stappen. Samen met ons draag jij bij tot een betere wereld. Een win-win-win-situatie noemen ze dat. In het Vooruit Café kan je elke dag tussen 16:00 en 16:30 terecht om jouw lekkere maaltijd op te pikken.

Maar wie zit er achter Too Good To Go? Hoe is het allemaal begonnen? Zwijgen is geen optie haalde Jonas Malisse, de drijvende kracht achter Too Good To Go, voor de camera voor een goed gesprek. Over een job doen die tegen je principes in gaat. Over empathie als middel om te kunnen verkopen. En over waarom we voedselverspilling moeten aanpakken. Ontdek een voorsmaakje van het interview hieronder - de volledige versie is te zien op zwijgenisgeenoptie.be.

Cookies
Kunstencentrum Vooruit maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze website willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Meer informatie over jouw privacy & cookies