www.vooruit.be

Vooruit & All Eyes On Hip Hop present: Out The Frame

 

Omschrijving

Explore the unfolding universe of hip hop

OUT THE FRAME is een nagelnieuw hiphopfestival-van-één-dag, georganiseerd door All Eyes On Hip Hop en Vooruit. Ontdek op zaterdag 10 maart in Vooruit in Gent de spannendste en avontuurlijkste hiphop van het moment - and everything beyond.

Zakken voor de eerste editie alvast af: Amerikaans wonderkind Open Mike Eagle, Britse grime sensatie Gaika en NYC enfant terrible Junglepussy. milo (jawel, zonder ‘w’), hiphop hogepriesteres Chynna, de afrofuturistische Moor Mother, Brussels collectief Stikstof - met Zwangere Guy in de rangen - en Noors r&b-fenomeen Ivan Ave maken de line-up compleet. Voorlopig, want binnen een paar weken voegen we de laatste namen toe.

Naast de vele concerten kan je tijdens OUT THE FRAME in Vooruit terecht voor films, aangepaste drinks & food in het Vooruit Café en nog veel meer… Ontdek het volledige programma hieronder. Meer info over de line-up hier. Of bestel gewoon meteen jouw ticket hier. First come, first serve! #otf

Out The Frame is een organisatie van Vooruit & All Eyes On Hip Hop - met de steun van Red Bull Elektropedia

  

 

 

//// LINE-UP//// 

Open Mike Eagle / Gaika / Junglepussy / milo 

Chynna / Stikstof / Moor Mother / Ivan Ave / and more tbc...

 

////

Open Mike Eagle

(c) Open Mike Eagle

“One of LA’s smartest young voices”, volgens The L.A. Times. En Pitchfork plaatste hem in de top 20 van beste hiphopalbums van 2017. Amerikaans wonderkind Open Mike Eagle kan dus genoeg adelbrieven voorleggen, en terecht: ‘Brick Body Kids Still Daydream’, verschenen in september 2017, is een parel van een plaat. Daarop tackelt hij thema’s als gentrificatie, onteigening en racisme, met zijn typerende sprankelende comic book flowExclusieve Belgische show! 

 

 

////

Gaika

(c) Gaika

Donker, experimenteel en catchy as hell: als er iets is wat het werk van de Londense producer Gaika typeert, zijn het die drie woorden. Solo laveert de jonge producer moeiteloos tussen performance art, elektronische grime with a twist, triphop, grunge, dancehall en flarden Prince. Gaika live is dan ook een intense, once in a lifetime ervaring. Futuristische beats recht uit het hart van de Londense underground!

 

 

////

Junglepussy

(c) Juan Veloz

Erykah Badu en Nicki Minaj zijn fan van Shayna McHayle alias Junglepussy. Via haar persoonlijk YouTube-kanaal groeide ze uit tot een van de strafste rappers die er op dit moment aan de Amerikaanse Oostkust rondlopen. De Jamaicaans-Trinidadiaanse is even rad van tong als iconische voorgangers Missy Elliot en Lil’ Kim, maar dan met een extra flinke dosis humor en zelfspot. Verwacht je aan een set boordevol sexy hooks en tongue-in-cheek teksten.

 

 

////

milo

(c) Spencer Wells

Hiphop door en voor de working class is het uitgangspunt van milo, een van de vele aliassen van Rory Ferreira. Zijn punchlines laveren tussen Schopenhauer en onderbroekenhumor: wie “rap messiah agitator” op “chronic bathroom masturbator” kan laten rijmen moet wel van goeden huize zijn. milo is een van de meest interessante stemmen van deze hiphopgeneratie, en komt uit dezelfde stal - Hellfyre Club - als Open Mike Eagle.

 

 

////

Chynna

(c) Jessica Lehrman

Model voor Ford, praktiserend boeddhist en into Britney Spears: Chynna Rogers is niet meteen wat je noemt een doorsnee hiphopartiest. Met haar donkere, rauwe vibes en openhartige teksten vol culturele referenties mag ze gerust een unicum genoemd worden. Een van de meest authentieke stemmen in rap vandaag.

 

 

////

Stikstof

 

(c) Yaqine Hamzaoui

Stikstof is het viertal Jazz, Omar-G (aka Zwangere Guy), Rosko en Astrofisiks. Als straatwijs Brussels collectief fileren ze de maatschappij met een vlijmscherp mes. Stikstof bekijkt met een vergrootglas hun eigen leven én hun generatie. Geen “grotesk gezever over champagne en blaffers”, wel introspectieve rhymes, kurkdroge beats én live altijd goed voor een feestje. Voer voor fans van Roméo Elvis, Caballero & JeanJass en Tyler, the Creator.

 

 

////

Moor Mother

(c) Moor Mother

De harde punk attitude van Death Grips en de improvisatorische geest van Sun Ra: Moor Mother - het geesteskind van de multidisciplinaire kunstenares Camae Ayewa - is een beetje van dat alles, en nog veel meer. Via samples van field recordings, donkere raps en analoge noise-uitbarstingen neemt ze je mee op een rit die je niet snel vergeet. Live overdonderend.

 

 

////

Ivan Ave

(c) Aekon Gleditch

Ivan Ave strooit kwistig met onweerstaanbare grooves die niet zelden doen denken aan Nas’ ‘Illmatic’ en ander nineties lekkers als The Fugees en Janet Jackson. Daarbij tapt hij uit hetzelfde vaatje als gelijkgestemde zielen als Kiefer, Kaytranada en Dâm-Funk. Via zijn persoonlijke teksten geeft hij hart en ziel bloot. Een unieke blend van gewichtloze r&b, hiphop en seventies soul en funk!

 

 

Dit artikel werd geschreven op 11.01.18

Reageer