www.vooruit.be

Vooruit verbouwt

 

Omschrijving

 

Kunstencentrum Vooruit huist in een monument van meer dan 100 jaar oud. Logisch dat een dergelijk bouwwerk het nodige onderhoud en renovatiewerk vereist. We maken het gebouw future proof voor publiek, artiesten en medewerkers. In het voorjaar van 2017 start een nieuwe verbouwingsfase.

Wat nemen we allemaal onder handen? De voormalige Ticketbalie, de inkom tussen het Vooruit Café en de Ticketbalie en nog heel wat andere locaties. Er komt een nieuwe - lichtrijke - Ticketbalie, extra studio’s voor artiesten, de technische bergruimte wordt uitgebreid en we verbinden gangen in de voorbouw en onderbouw voor betere circulatie. Tijdens vorige fases werd het Terras met overdekte fietsenparking gebouwd, werden de Concertzaal en inkomzone klaargestoomd voor de toekomst en kreeg de voormalige COOP-supermarkt een nieuwe functie als zenuwcentrum van Vooruit. Daar huist ook het Onthaal van Vooruit:

 

Het is in die voormalige supermarkt dat de eerste stap van deze verbouwing zichtbaar wordt. Vanaf januari 2017 zetelt de Ticketbalie van Vooruit tijdelijk daar. Die kan je vanaf dan bereiken via de gang die naar de Theaterzaal leidt. Ter plaatse voorzien we duidelijke signalisatie.

Meer weten over onze verbouwingsplannen? Check hier het volledige overzicht en volg onze mailings en social media voor de laatste updates. Nog vragen of opmerkingen? Contacteer ons via verbouwen@vooruit.be of spring gewoon eens binnen.

 

Het Masterplan Renovatie van Vooruit is mede mogelijk gemaakt dankzij het Fonds Culturele infrastructuur van de Vlaamse Overheid en de Stad Gent en is ontworpen door Dial Architects / Geert Pauwels.

(c) Michiel Devijver / Tamara Haegeman

Dit artikel werd geschreven op 21.10.16

Reageer