www.vooruit.be

Beperking

 

Vooruit is een beschermd honderdjarig monument met heel wat niveaus en trappen. We proberen steeds zoveel mogelijk plaatsen en events toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Kom je naar een event in één van onze zalen? Neem zeker contact op met ons, zodat we je op de beste manier kunnen helpen. Voor een aantal zalen heb je namelijk begeleiding nodig om er te geraken (zie verder). Onze contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

 

Toegankelijkheid zalen / Café & Terras / Ticketbalie

Zalen

Onze zalen zijn verspreid op verschillende niveaus in het gebouw. Elke zaal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, mits begeleiding van Vooruit. Via liften doorheen het gebouw kunnen we elke rolstoelgebruiker naar de locatie brengen waar hij / zij moet zijn. Bij iedere zaal is ook een toilet dat toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.

Opgelet!

Plan je een bezoek naar een voorstelling in de Theaterzaal? Neem zeker contact op met de Ticketbalie (gegevens vind je onderaan), dan kunnen we een gepaste plaats voorzien. Ook voor een bezoek aan één van de andere zalen kan je ons steeds contacteren om op een locatie te geraken.

Deze plekken zijn toegankelijk: 

  • Theaterzaal
  • Concertzaal
  • Balzaal
  • Domzaal 

Café / Terras

Het Vooruit Café en Terras kan je bereiken via de hoofdingang. Daar is een naadloze inkom. Via de centrale trapgang kan je naar het Café. Vanuit het Café kan je door de dubbele deuren naar de trap van het terras. Aan de linkerkant vind je een lift die je naar het terrasniveau (+1) brengt. 


Ticketbalie

De Ticketbalie bevindt zich (tijdelijk) aan het einde van de gang naar de Theaterzaal. In de gang vind je een bel: als je daarop drukt komt iemand langs om je verder te helpen.


Events

Onze events zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Wij zorgen steeds voor een goede plaats en een medewerker die je naar je plaats (meestal op de eerste rij) begeleidt. Je kan telefonisch reserveren bij de Ticketbalie (09 267 28 28), bij voorkeur minstens twee weken op voorhand.
 

Rondleidingen

De individuele rondleidingen zijn momenteel nog niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. We zoeken momenteel naar een goede oplossing. 

Contact

Het is steeds aan te raden om voor je bezoek, contact met ons op te nemen. Zo kunnen we je optimaal begeleiden en de beste plaats voorzien. 

Ticketbalie
info@vooruit.be
+32 9 267 28 28

Neem contact op