www.vooruit.be

Scholen & groepen

  • Vooruit in groep Vooruit in groep
  •    
  • Vooruit in groep Vooruit in groep
Vooruit in groep   Vooruit in groep
vorige
volgende

 

++++

Schoolvoorstellingen 

In het seizoen 2017-2018 staan een aantal voorstellingen geschikt voor kids van allerlei leeftijden op het menu. Bij de meeste van die producties hoort ook een schoolvoorstelling. We sommen hieronder even alle voorstellingen op, met bijhorende leeftijd. Alle voorstellingen kosten €7 (-18) of €6 (-12) per leerling. Interesse of vragen? Neem dan contact op met jeroen.tavernier@vooruit.be.

Graag wat extra kadering bij de voorstelling? Contacteer ons via 09 267 28 28 of via jeroen.tavernier@vooruit.be en we bekijken samen de mogelijkheden, op basis van beschikbaarheid.

 

++++

Uitgelezen op School 

Uitgelezen op School is een toegankelijke, jeugdige versie van Uitgelezen waarin leesbevordering voor eerste- en derdegraads humaniora wordt vooropgesteld. Daarbij richten we ons zowel op ASO, TSO als BSO en besteden we extra aandacht aan GOK-scholen (Gelijke Kansenonderwijs). De afgelopen jaren vonden er edities van Uitgelezen op School plaats in Gent, Antwerpen, Mariakerke, Aalst, Gentbrugge, Erpe-Mere en Brussel. Vooraf komen enkele van de te lezen auteurs op bezoek. Tijdens Uitgelezen op School becommentariëren de leerlingen zelf de gekozen boeken en vergast het panel van bekende lezers hen op leestips.

Geïnteresseerde scholen kunnen rechtstreeks contact opnemen met peter.vandeneede@vooruit.be.

(c) Michiel Devijver

 

++++

Papierslag 

Tijdens Papierslag krijgt leesbevordering een feestelijk tintje: een auteur komt tijdens een workshop voorlezen aan de jong(st)e lezers (van 3+ tot 12 jaar). De auteurs en boekentitels worden steeds gekozen in overleg met de leerkrachten, om zo dicht mogelijk bij de leefwereld van de kinderen te blijven. De afgelopen jaren werkten we samen met verschillende scholen (St Salvatorschool, Freinetschool De Harp, De Spiegel, Oogappel, Hippo's Hof, Bollekensschool, St Lievens College,...) en met auteurs als Annemie Berebrouckx, Laila Koubaa, Danny De Vos, Eefje Rombaut en Liesbet Slegers.

Geïnteresseerden kunnen terecht bij peter.vandeneede@vooruit.be.

  • wo 04.10, 08.11, 13.12, 10.01, 07.02, 07.03, 18.04, 09.05 (in Vooruit) & 06.06 (in De Krook) - bij één sessie om 10:00, bij twee sessies om 09:30 & 10:45 

 

++++

Les van de Eeuw 

Een aantal keer per jaar staat Vooruit stil bij het hardnekkige onvermogen van de mens om lessen te trekken uit het verleden. Tijdens zo’n Les van de Eeuw worden studenten uit de derde graad humaniora ‘de les gespeld’ door academici, journalisten, wakkere burgers en inspirerende figuren uit de cultuurwereld. Een wisselend actueel thema vormt het uitgangspunt voor boeiende gesprekken. Zo werd de voorbije jaren ingezoomd op thema’s als democratie, oorlog, de jeugd van de toekomst, de nieuwe stad, onderwijs en religie.

Interesse? peter.vandeneede@vooruit.be is jouw man.

  • The invisible city - Kakuma - do 08.03 - 13:30 Theaterzaal - gratis - ism Cassette for timescapes, Vredeshuis, Stad Gent & KOPERGIETERY

 

++++

Rondleidingen met gids

Je kan twee keer per maand een van de rondleidingen doorheen het Vooruit-gebouw volgen, een monument van meer dan 100 jaar oud. Je kan ook in groep proeven van deze unieke erfgoedparel. Wil je graag met je vereniging, school of groep vrienden het Vooruit-gebouw bezoeken? Contacteer ons via rondleiding@vooruit.be voor een rondleiding met gids op maat. Wij zorgen voor de rest.

Een rondleiding bedraagt €8 / 4 (-12). Hou de agenda in de gaten voor de exacte data.

(c) Karin Borghouts

 

++++

In groep naar Vooruit

Wil jij een evenement bijwonen in groep? Een groepsreservatie is mogelijk vanaf 15 personen, wij zorgen voor een gunstig tarief. Contacteer ons via 09 267 28 28 of via info@vooruit. Kom jij graag eten of gewoon iets drinken in ons Café met een grote groep? Neem dan contact op met ons Café! Meer info over het Café vind je hier.

(c) Michiel Devijver