PODIUM  

Naast een aantal focusprogramma's presenteren we je in seizoen 2018-2019 een boeiende selectie theater- en dansvoorstellingen. We zijn trots dat onze residenten en geassocieerde artiesten een groot deel uitmaken van het programma.

Zo kan je tijdens onze seizoensopening naar de première van de nieuwste Miet Warlop-voorstelling. Op FESTIVAL VAN DE GELIJKHEID herneemt Ontroerend Goed hun succesvolle productie '£¥€$'. In 'Legacy' nodigt Nadia Beugré een groep lokale vrouwen uit om samen een krachtige participatieve voorstelling te maken. Alexander Vantournhout presenteert de première van zijn nieuwe theater/dans/circusvoorstelling 'Red Haired Men' en ook Sachli Gholamalizad toont kersvers werk aan het einde van het seizoen.

Podium in het seizoen 2018-2019 staat garant voor een rijke mix aan lokale en internationale projecten. De Theaterzaal wordt de speelplaats voor grote werken van Alain Platel/Les Ballets C de la B, Forced Entertainment, Lisbeth Gruwez, Lucas De Man, Berlin,Ictus, Meg Stuart, Thomas Ryckewaert, Toneelhuis, Serge-Aimé Coulibaly en El Conde de Torrefiel.

(c) Michiel Devijver

De Minard Schouwburg is dan weer het podium voor dé hotshots van de internationale hedendaagse performance en dans, zoals de meest recente producties van Michiel Vandevelde, Alma Söderberg, Mette Ingvartsen en zoveel meer.

Na het succes van 8x8 vorig jaar, doen we er dit seizoen een schepje bovenop en gaan we voor 10x10: tien premières van spannend nieuw werk voor slechts €10. In deze serie, ontwikkeld in samenwerking met LOD muziektheater, ondersteunt Vooruit de trajecten van 10 aanstormende artiesten. Deze voorstellingen gaan in première in de LOD Studio of in de Domzaal - die de creatieruimte, of misschien zelfs de machinekamer, is geworden van het podiumprogramma van Vooruit.

Het bewerken van romans voor het podium is een trend in het Vlaamse theater. Vooruit stelt zes theaterstukken voor die adaptaties zijn van romans:Toneelhuis / Needcompany ('Oorlog en Terpentijn' - Stefan Hertmans), Abattoir Fermé ('Gonzo' - Hunter S. Thompson), Toneelhuis / Guy Cassiers ('Bagaar' - Jim Thompson ), Alexia Leysen ('KNAUS' - Karl Ove Knausgård), Eline Arbo / Toneelschuur('De Rechtvaardigen' - Albert Camus) en Piet Arfeuille / Nathalie Teirlinck ('BEGINNERS' - Raymond Carver). Dit programma gaat gepaard met een reflectie op de aard van hedendaagse theaterteksten, samengesteld door dramaturg Dina Dooreman en professor Christel Stalpaert.

(c) Michiel Devijver
(c) Michiel Devijver