Getipt door Benjamin Abel Meirhaeghe

regisseur, performer

TIP #1 Florentina Holzinger - ‘TANZ’ 

Florentina postte een tijdje terug op Facebook dit: "Gebts mir die Staatsoper, ich will das ballet retten”. Ik herken me heel sterk in diezelfde onvoorwaardelijke ambitie. Florentina vertrekt in de voorstelling ’TANZ’ vanuit het klassieke ballet 'Les Sylphides’ van Fokine. Daarin neemt ze een radicale en resolute positie in tegenover de emancipatie van de vrouw, de dans en de vrijheid. Ik hoop dan ook van harte dat haar oproep in de staatsopera gehoord wordt. 

TIP #2 Platform-K / Michiel Vandevelde / Philippe Thuriot - ‘The Goldberg Variations’

Het gehele programma van WOMEN AND CHILDREN FIRST is een dikke aanrader. Ik vond Michiel Vandeveldes vorige voorstelling 'Paradise Now’ echt wow, omdat hij daarin duidelijk en op een diepgaande manier geschiedenis en toekomst in vraag stelt. Ik ben vooral geïnteresseerd in deze nieuwe creatie omdat die inzoomt op de toegankelijkheid van moderne dans en dat in samenwerking met Platform-K. Looking forward.

TIP #3 Jan Martens / GRIP i.s.m. Dance On Ensemble - 'BIG CREATION 2020’ (werktitel)

Jan Martens zal met zeventien performers van alle leeftijden en condities werken rond burgerlijke ongehoorzaamheid, de vooruitgang en de snelheid van die vooruitgang. Hoe lief hij ook mag zijn naast het podium, Martens’ taal is wellustig, energetisch en uitputtend. Ik adoreer de welwillendheid waarmee hij zijn werk maakt. Ik kijk erg uit naar dit grote project en ook naar - kleine guilty pleasure - het nieuwe lichtontwerp van Jan Fedinger.

Events in dit programma