Getipt door Alexander Vantournhout

choreograaf / circograaf / Vooruit-resident

TIP #1 Alice Ripoll - 'CRIA'

Vanaf eerste minuut zat ik in deze voorstelling. Heel sensueel, tegelijk speels, brengen de impressionante performers je mee in een fysieke -niet zo zeer reflexieve- maar intense ervaring. Ze dansen Passinho, een dansstijl tussen tektonik, hiphop en vogueing, die gecreëerd werd door naar het schijnt een drugsdealercommunity in Rio, heel fris, ik kende het nog niet, maar probeer sindsdien enkele van hun moves uit op de dansvloer. Aanrader!

TIP #2 Wes Peden - 'Zebra'

Wes Peden experimenteert heel fris met jongleren. Hij is echt een heel virtuoos jongleur, maar weet zichzelf te vernieuwen door een stevig onderzoek op het eerste gezicht onjongleerbare, onconventionele, samengebonden objecten. Deze moet je absoluut gezien hebben, als je wil weten wat er aan het gebeuren is in de jongleerwereld, die ondertussen zich al afsplitste van het circuscircuit, en met Zebra toont hij dat jonglerie een genre op zich is geworden.

TIP #3 Femke Ghyselinck - 'Moving Ballads'

Femke ken ik van in de studio, en speelde ook zelf in onze Wood Cube studio in Roeselare vorig jaar met Errato. Heel nieuwsgierig wat ze zal brengen in deze nieuwe creatie. In haar vorig werk Flamer, Errato wist ze op een frisse intelligente manier pop (muziek)-elementen met hedendaagse dans te vermengen, een intellectuele proces toe te passen op referenties zoals Jeniffer Lopez en andere iconen die door iedereen gedeeld worden. Ze deelt de scène met onder andere Bryana Fritz, heel straffe danseres, performer waarmee ik samen in PARTS zat, die je misschien eerder zag vorig seizoen in Anrade, Michiel Vandevelde of enkele jaren geleden in Rosas.

Events in dit programma