La Grande Traversée / Openbare Werken

La Grande Traversée / Openbare Werken

Een experimenteel kunstenparcours in de achtertuin van Vooruit

Onderdeel van:
Focusprogramma's

Net als in seizoen 2017-2018 sluiten we het Vooruit-jaar af met een Vlaams-Waalse verbroedering. Het voorbije seizoen gingen we op bezoek bij het cc René Magritte in Lessines, een roadtrip net over de taalgrens, inclusief busreis, mattentaarten en Dupont-bier. Onderweg en ter plekke kreeg het Vooruitpubliek heel wat entertainment voorgeschoteld in de vorm van muziek, installaties, performances, ongein, kookworkshops, lekker eten en heel wat verrassingen.

In 2019 zakken onze collega’s uit Lessines af naar Gent. Wat er precies op het programma staat, wordt later bekend gemaakt. Zeker is dat we hen - en jou - met open armen, culinair en artistiek lekkers en fris bier ontvangen. Dit seizoen combineren we La Grande Traversée met Openbare Werken.

Tijdens Openbare Werken breken we uit de muren van Vooruit en trekken we de stad in. De artiesten presenteren hun werk niet op een podium, maar in de publieke ruimte, bij mensen thuis of op onverwachte locaties. Openbare Werken wil een ontdekkingstocht zijn voor zowel het publiek als de kunstenaars zelf, die hun soms nog prille werk met enthousiaste toeschouwers kunnen delen.

Discover the whole programme soon on vooruit.be!

za 08.06
podium / thinks / installatie / #stadsatelier

 

Events in deze reeks