Getipt door Femke Gyselinck

Performer & choreograaf

Femke Gyselinck selecteerde haar tips aan de hand van twee criteria: kies enkel artiesten die nog niet gezien of gehoord hebt, en maak je keuze enkel op basis van de aankondigingstekst.

TIP #1 Benjamin Abel Meirhaeghe - ‘A Revue’

De gulzigheid van regisseur Benjamin Abel Meirhaeghe om zowel werk van Mozart, Vivaldi en Schubert in één voorstelling te gieten spreekt me aan. Zijn ambitie om de archaïsche vormen van opera en ballet een nieuwe invulling te geven, het theater als teletijdmachine te zien: veelbelovend.

TIP #2 Kali Malone / Lis Rhodes

Het Courtisane festival programmeert ieder jaar naast sterk audiovisueel werk ook onvergetelijke live concerten. Uit het programma selecteerde ik Kali Malone, een vrouwelijke componiste die houtblazers laat samen spelen met synths, en strijkkwartetten met sinusgolven. Een ongeëvenaarde combinatie van klankkleuren die ik gehoord wil hebben.

TIP #3 Last Yearz Interesting Negro - ‘BASICTENSION’

“When you look out at the city and it is like your beating heart, complicated, congested and broken?” Deze zin uit de aankondiging van de voorstelling overtuigde mij meteen. Eén danseres verhoudt zich tot deze en andere vragen, op de tonen van een techno-meditatieve soundtrack: dit wil ik zien.

Events in dit programma