Platform-K & Benjamin Vandewalle

Common Ground
vr 19
oktober
Data & tickets
  • vr 19 okt 2018
    20:00 - 21:00
    NTGent Minnemeers
    Geweest

Een ontmoeting tussen twee heel verschillende lichamen

 

De éne houdt van jumpmuziek en onderbroekenhumor, de andere van ballet en zelfgemaakte love songs, de derde observeert de wereld met zijn camera en is stiekem een volleerd beatboxer.

 

Waarin lijken we op elkaar? Wat kunnen we van elkaar leren? Performer Benjamin Vandewalle - ex-P.A.R.T.S. - is gefascineerd door ontmoetingen en wat die doen met je blik op de wereld. ‘Common Ground’ gaat over de zoektocht naar raakvlakken. Het is een speelvlak waarin drie dansers elkaar ontmoeten en via beweging beter leren kennen. Wie is die andere danser? Wie ben ikzelf? Hoe verandert het beeld dat ik van mezelf heb door met de ander te dansen? Waarin lijken we op elkaar en waar liggen de verschillen? En bovenal: wat kunnen we leren van elkaar?

 

Vandewalle danst met twee dansers van Platform-K, een werkplek voor professionele dansers met een beperking. Op de dansvloer - de ‘common ground’ - ontmoeten twee heel verschillende lichamen elkaar. Twee entiteiten die anders functioneren maar die allebei iets van elkaar kunnen leren. Dat doen ze via improvisatie en authentic movement: de ene danser laat zich leiden door impulsen terwijl de partner waakt en observeert. Het resultaat is een fysiek dialoog waarbij sociaal aangeleerde grenzen vervagen en de verbeelding vrij spel krijgt.

 

Danser Benjamin Vandewalle onderzoekt verschillende methodes van kijken en bekeken worden. Hij was eerder te gast in Vooruit met producties als ‘Hear’ (Film Fest @ Vooruit, 2016) en ‘INTER-VIEW’ (Smells Like Circus, 2016). Kobe Wyffels (30) danst al sinds de start van Platform-K in het gezelschap. Je kon hem aan het werk zien in ‘The beast in the Jungle’ en ‘Monkey Mind’. Hannah Bekemans (24) danst sinds een paar jaar bij Platform-K. Ze is één van de dansers in ‘Monkey Mind’. Platform-K maakt als Gents dansgezelschap inclusieve voorstellingen, zoals het fel bejubelde ‘Monkey Mind’ met Lisi Estaras, in een co-productie met les ballets C de la B en De Grote Post.

© Thomas Dhanens
© Thomas Dhanens
© Thomas Dhanens
© Thomas Dhanens
© Thomas Dhanens
© Thomas Dhanens
© Thomas Dhanens
© Thomas Dhanens

Credits

creatie: Benjamin Vandewalle - van en met / by and with: Benjamin Vandewalle, Kobe Wyffels, Hannah Bekemans en Fulco Ottervanger - muziek / music: Fulco Ottervanger - kostuum: Sofie Durnez - lichtontwerp en techniek: Marlies Jacques - dramaturg: Charlotte De Somviele - beeld / photo: Yuri Van der Hoeven - productie / production: Platform-K & Vooruit - met de ondersteuning van / with the support of: Konekt, Lucky Trimmer, Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen & Vlaamse Overheid 

 

beelden © Thomas Dhanens