Jerusalem In My Heart / Slumberland

do 7
februari
Data & tickets

New album by Arabic audiovisual electronica duo

Jerusalem In My Heart

Het Libanese-Canadese Jerusalem In My Heart breit met hun derde langspeler ‘Daqa'iq Tudaiq’ (oktober 2018) een vervolg aan ‘If He Dies, If If If If If If’ (2015). Een album die het tot de eindejaarslijstjes schopte van The Wire (#39) en The Quietus (#24). Het hedendaagse, Arabisch-getinte audiovisueel duo giet electronica en Midden-Oosterse instrumenten als de kanun, riq en derbakeh in melancholische en duistere soundscapes.
 

Jerusalem In My Heart bestaat uit componist & producer Radwan Ghazi Moumneh (Matana Roberts, Suuns, BIG|BRAVE) en beeldend kunstenaar Charles-André Coderre die de liveshows voorziet van adembenemende analoge visuals. Samen staan ze voor een waanzinnige trip langs de afpaling tussen Westerse en Oosterse kunst.  
 

“In the new record by Jerusalem in My Heart, Moumneh produces music that arrives with an expanded scope, highlighting some of the best qualities of his work.” Popmatters about ‘Daqa’iq Tudaiq’  

 

Slumberland

Hoezo, installatiemuziek is te arty farty? Muzikant en filmmaker Jochem Baelus (ex Echo Beatty) laat met Slumberland horen dat het ook anders kan. Haardrogers met mondharmonica’s, vervormde breinaalden, super 8 projectoren en een assemblage van drum- en naaimachines zijn de instrumenten van dienst. De snerpende gitaarlijnen van Baelus vormen de lijm tussen alles. Live wordt hij bijgestaan door twee drummers. Denk Suicide vs. Swans!

Slumberland tourde met eerste LP ‘Slumberland by Slumberland’ als voorprogramma mee met Tindersticks, King Dude en Parquet Courts. In februari 2019 ligt de opvolger in de rekken met niemand minder dan Radwan Ghazi Moumneh (Jerusalem In My Heart) achter de knoppen.

 

Credits

Thu 07.02 - Vooruit Balzaal
€ 13 / 10 (presale)