Eastern Daze V

Vooruit & Kraak

Pierre-Jean Croset / Het Interstedelijk Harmoniumverbond / Kali Malone
za 24
november
Data & tickets

The Exotic is a strange thing 

Pierre-Jean Croset

The Avant-Guardian n° 10 kopte: “The Exotic is a strange thing”; zowat de lijfspreuk van de Franse producer en instrumentenbouwer Pierre-Jean Croset. De Franse avonturier is grote fan van John Cage’s concept ‘music of the spheres’ en nieuwsgierig naar exotische instrumenten. Tijdens zijn wereldreizen begon de Fransman te experimenteren met free impro op een 18-snarige lyra. Na een kleine oplage brengt het Brusselse label Ångstrom nu zijn album ‘Danse Dans Le Néant Des Grands Dieux Agiles’ heruit.  
 


Het Interstedelijk Harmoniumverbond

Vier gerenommeerde bands uit de Belgische avant-garde scene bundelen hun krachten in een nieuw project. Het Interstedelijk Harmoniumverbond is een niet te vatten, maar extreem onweerstaanbaar collectief met leden van Hellvete, DSR Lines, Edgar Wappenhalter en Ahmed Brecht.

Maximalisme door minimalisme is het handelsmerk van het quartet Indische harmoniums. Een unieke ervaring waarin het viertal minimalisme ombuigt in een wall of sound. Een niet te missen diepe, maar dromerige luisterervaring. Volg je gedachten en dwaal af richting een ander universum. In maart 2019 laten ze hun debuut op de wereld los via het KRAAK-label, maar ontdek nu al hun verpulverende sound tijdens hun eerste liveperformance!


Kali Malone

De jonge Amerikaanse Kali Malone is de rijzende ster van analoge drone muziek. Haar recept? Een hypnotiserende mix van Buchla-electronica en de kunst van reine stemming waarin ze experimenteert met aanhoudende boventonen. Haar meest recente worp ‘Cast out of Mind’ is een brutale tackle op de minimalistische Buchla-electronica met een gestrekt been van duistere drone-soundscapes. Betoverende, gitzwarte composities met een emotionele impact. Voor de fans van Sarah Davachi, Razen en Chaterine Barbieri.
 


Je kan ook combitickets bestellen via onderstaande linken:
combi zaterdag: €20 / 17 (presale) 
combi vrijdag & zaterdag: €25 / 22 (presale)  

Credits

Sat 24.11 - 14:30 Vooruit Domzaal
€10 / 7 (presale) 
 

Je kan ook combitickets bestellen via onderstaande linken:
combi zaterdag: €20 / 17 (presale) 
combi vrijdag & zaterdag: €25 / 22 (presale)  

ihkv EASTERN DAZE V
ism KRAAK, Tram Zwart & Atelier Mediakunst