Jonas Jonasson

De 100jarige man die terugkwam om de wereld te redden
di 9
oktober
Data & tickets
  • di 9 okt 2018
    20:00 - 22:00
    Locatie
    Geweest

 De enige echte Jonas Jonasson komt naar Gent.

De 100-jarige man Allan Karlsson en zijn kompaan Julius leiden een luxe, paradijselijk leven op Bali, maar eigenlijk vervelen ze zich in het paradijs. Een ballonvaart met voldoende flessen champagne voor de 101e verjaardag van Allan kan allicht tijdelijk voor wat spanning zorgen. Door omstandigheden belanden ze in zee en de drenkelingen worden opgevist door een Noord-Koreaans militair schip op weg naar huis. Dat dat schip gesmokkeld verrijkt uranium vervoert voor Kim Jong-un weten ze op dat moment nog niet. In no time vormen ze het middelpunt van een diplomatieke rel waar vele leidende politieke figuren bij betrokken raken, van de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken tot Angela Merkel en Trump aan toe.

 

Jonas Jonasson (1963) werkte jarenlang als journalist en mediaconsultant, voor hij ging schrijven. Zijn debuutroman 'De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween' werd overal ter wereld een ongekend succes, en de roman is verfilmd.


Jonas Jonasson komt naar Gent en praat er over zijn nieuwste boek 'De 100 jarige man die terugkwam om de wereld te redden'. Aansluitend signeersessie.

 

Programma

Locatie:

Boekhandel Paard Van Troje