Guy Cassiers/Toneelhuis & ARSENAAL/LAZARUS

Bagaar
17 apr
-
19 apr
Data & tickets

Cassiers haalt de mythe van de geoliede samenleving onderuit

 

Guy Cassiers daalt in zijn werk wel vaker af in de donkerste diepten van de menselijke ziel. Na ‘Atropa’ en ‘De welwillenden’ zet hij zijn fascinatie voor het duister verder met een bewerking van ‘Coup De Torchon’, een Franse psychologische thriller van Bertrand Tavernier uit 1981 met Isabelle Huppert in een hoofdrol.

Lucien Cordier is de enige politieman in een Afrikaans dorp in een Franse kolonie. Hij is niet vies van corruptie, kan op weinig respect rekenen en wordt door zijn vrouw bedrogen. Tot er iets in hem knakt: van een zwak figuur ontpopt hij zich tot een meedogenloze moordmachine. Zonder scrupules speelt hij psychologische spelletjes en maait hij iedereen die hem voor de voeten loopt uit de weg.

Cassiers en een topcast met onder andere Katelijne Damen en Koen De Graeve leggen de machtsmechanismen bloot die spelen in een gemeenschap en geven inkijk in de menselijke psyche. ‘Bagaar’ haalt de de mythe van de perfect geoliede samenleving onderuit en toont het morele bankroet van de westerse maatschappij.

EXTRA op wo 17.04: aftertalk met Dina. 

 

Dit seizoen organiseren we een aantal nagesprekken met diverse artiesten uit het Vooruitprogramma. Voor de komende nagesprekken werken we samen met Dina & Farbod. Ze zullen elk op hun eigen manier het gesprek in goede banen leiden. Verwacht je aan een frisse, ongedwongen en bondige aftertalk.

 

Meer info over deze aftertalk

 

Steeds gratis & vlak na de voorstelling in de zaal (duur: 20-25 min). 
Een overzicht van alle aftertalks vind je hier

 

Credits

theater
€22 / 20 / 18 / 8

Nederlands gesproken / in Dutch / en Néerlandais


naar/after: ‘Coup De Torchon’ van/by Bertrand Tavernier & Jean Aurenche - bewerking & regie/adaptation & director: Guy Cassiers & Lazarus - cast: Katelijne Damen, Koen De Graeve, Pieter Genard, Marianne Loots, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Joris Van Den Brande & Charlotte Vandermeersch - coproductie/co-production: Toneelhuis & Arsenaal/Lazarus