10x10

Alexia Leysen / BRUT

Knaus
12 apr
-
13 apr
Data & tickets

 De controverse rond schrijver Karl Ove Knausgård ontleed

Onderdeel van:
10 X 10

De Noorse auteur Karl Ove Knausgård is een van de populairste schrijvers van het moment. ‘Schrijver’, ‘Vader’ en ‘Zomer’ zijn wereldwijd bestsellers. In zijn oeuvre van meer dan 3500 pagina’s probeert de Noor gewapend met zijn pen de banaliteit van zijn eigen kleine bestaan te overstijgen. Maar Knausgårds werk wordt ook op controverse onthaald: hij smeert in zijn boeken schaamteloos zijn privéleven én dat van vrienden en familie uit - met naam en toenaam.

In ‘KNAUS’ trachten regisseur Alexia Leysen en acteur Valentijn Dhaenens te ontrafelen wat Knausgård zo ver dreef. Want een mens moet zichzelf toch afvragen: waarom heb ik dat gedaan? En met welk recht?

‘Dagen Zonder Vlees’-boegbeeld Alexia Leysen verovert stilaan het Vlaamse theater. In 2016 kaapte ze nog de Dioraphte Cement Prijs voor aanstormende theatermakers. Op scène wordt ze bijgestaan door monoloogvirtuoos Valentijn Dhaenens, die in de huid van de Noor kruipt. Een aantal jaar geleden hing het Vooruit-publiek nog aan zijn lippen in ‘DeKleineOorlog’.

 
EXTRA op za 13.04: aftertalk met Dina. 

 

Dit seizoen organiseren we een aantal nagesprekken met diverse artiesten uit het Vooruitprogramma. Voor de komende nagesprekken werken we samen met Dina & Farbod. Ze zullen elk op hun eigen manier het gesprek in goede banen leiden. Verwacht je aan een frisse, ongedwongen en bondige aftertalk.

 

Meer info over deze aftertalk

 

Steeds gratis & vlak na de voorstelling in de zaal (duur: 20-25 min). 
Een overzicht van alle aftertalks vind je hier

 

Credits

regie/direction: Alexia Leysen - spel/performance Valentijn Dhaenens - tekst/text: Alexia Leysen naar/after Knausgård - productie/production: detheatermaker, BRUT, Vooruit, Villanella - met steun van/with support of: Vlaams Fonds voor de Letteren
 

Nederlands gesproken / in Dutch