10x10

Alexia Leysen / BRUT

Knaus
12 apr
-
13 apr
Data & tickets

 De controverse rond schrijver Karl Ove Knausgård ontleed

Onderdeel van:
10X10

De Noorse auteur Karl Ove Knausgård is een van de populairste schrijvers van het moment. ‘Schrijver’, ‘Vader’ en ‘Zomer’ zijn wereldwijd bestsellers. In zijn oeuvre van meer dan 3500 pagina’s probeert de Noor gewapend met zijn pen de banaliteit van zijn eigen kleine bestaan te overstijgen. Maar Knausgårds werk wordt ook op controverse onthaald: hij smeert in zijn boeken schaamteloos zijn privéleven én dat van vrienden en familie uit - met naam en toenaam.

In ‘KNAUS’ trachten regisseur Alexia Leysen en acteur Valentijn Dhaenens te ontrafelen wat Knausgård zo ver dreef. Want een mens moet zichzelf toch afvragen: waarom heb ik dat gedaan? En met welk recht?

‘Dagen Zonder Vlees’-boegbeeld Alexia Leysen verovert stilaan het Vlaamse theater. In 2016 kaapte ze nog de Dioraphte Cement Prijs voor aanstormende theatermakers. Op scène wordt ze bijgestaan door monoloogvirtuoos Valentijn Dhaenens, die in de huid van de Noor kruipt. Een aantal jaar geleden hing het Vooruit-publiek nog aan zijn lippen in ‘DeKleineOorlog’.

Credits

regie/direction: Alexia Leysen - spel/performance Valentijn Dhaenens - tekst/text: Alexia Leysen naar/after Knausgård - productie/production: detheatermaker, BRUT, Vooruit, Villanella - met steun van/with support of: Vlaams Fonds voor de Letteren
 

Nederlands gesproken / in Dutch