Sachli Gholamalizad

Let us believe in the beginning of the cold season
31 mei
-
1 jun
Data & tickets

 Een muzikale vertelling over liefde, vriendschap en vrouw-zijn

In de derde solo van Vooruit-resident Sachli Gholamalizad vormen twee baanbrekende Iraanse kunstenaressen, Googoosh en Forough Farrokhzad, het vertrekpunt voor een betoverend onderzoek naar wat het betekent om vandaag als vrouw te leven. Hoe kunnen we de oordelen van de buitenwereld van ons afschudden en terugkeren tot de kern van wie we zijn?
 

Googoosh en Forough creëren - de ene via popmuziek en als actrice, de andere via poëzie - een nieuwe realiteit voor generaties mannen en vrouwen binnen en buiten Iran. Hun woorden verbeelden verboden werelden en laten vrouwen terug thuiskomen in hun lichaam. Het is die erfenis die Sachli verweeft met hedendaagse feministische stemmen, tot een mijmerende, gelaagde muzikale performance.

Na een duik in haar familiegeschiedenis in ‘A reason to talk’ en ‘(Not) my paradise’ - vorig jaar te zien in Vooruit tijdens BLAUWDRUK - zet Gholamalizad een doordachte stap richting toekomst. Sebastiaan Van den Branden van Amatorski zorgt voor de bijhorende soundtrack.

 

EXTRA op vr 31.05: aftertalk met Farbod. 

 

Dit seizoen organiseren we een aantal nagesprekken met diverse artiesten uit het Vooruitprogramma. Voor de komende nagesprekken werken we samen met Dina & Farbod. Ze zullen elk op hun eigen manier het gesprek in goede banen leiden. Verwacht je aan een frisse, ongedwongen en bondige aftertalk.

 

Meer info over deze aftertalk

 

Steeds gratis & vlak na de voorstelling in de zaal (duur: 20-25 min). 
Een overzicht van alle aftertalks vind je hier

 

Credits

theater / performance / coproductie / #resident
€14 / 12 / 10 / 8

Nederlands gesproken / in Dutch