Tom Lanoye

Jubilee Lanoye
wo 29
mei
Data & tickets

 Levende literaire jukebox Lanoye wordt 60!

Zelfs ongewone stervelingen als Tom Lanoye, verwoed podiumdier en literaire divo, worden op een dag zestig. In Lanoyes geval op 27 augustus 2018: een mooie gelegenheid voor een boek met foto’s en ongepubliceerd archiefmateriaal én een tentoonstelling in de Gentse Krook. En uiteraard kon een tournee niet ontbreken: ‘Jubilee Lanoye’.

In deel één van ‘Jubilee Lanoye’ brengt de schrijver live op aanvraag, als een levende literaire jukebox, teksten uit zijn inmiddels stevig uit de kluiten gewassen oeuvre. In het tweede deel maakt Lanoye, samen met partners in crime contrabassist Nicolas Rombouts en drummer Teun Verbruggen, woordkabaal en taalmuziek. Rauwe, rake blue notes die het oeuvre van Lanoye kenmerken sinds zijn eerste gedichten en optredens in de vroege jaren 80. Een reizend verjaardagsfestijn!

 

Credits

fictie / theater
€20 / 18 / 16 / 8


organisatie: Behoud de Begeerte / concept & teksten/concept & texts: Tom Lanoye - drums: Teun Verbruggen - contrabas/upright bass: Nicolas Rombouts - productie/production: Leander Coorevits - coördinatie/coordination: Luc Coorevits