Première

Elly Van Eeghem

(Dis)placed Interventions (Première)
24 jan
-
25 jan
Data & tickets

 Wat is de publieke ruimte?

Wat maakt een gemeenschappelijk landschap tot een publieke ruimte? Rond deze vraag creëerde stadsresident Elly Van Eeghem een audiovisuele voorstelling met foto’s, videobeelden, maquettes, kaarten en stemopnames van bewoners en stadsplanners. Met ‘(Dis)placed interventions’ schept ze verwondering, inzicht én verwarring over de ruimtes die we als bewoners en gebruikers van de stad met elkaar delen.


Het verzamelde materiaal komt uit de verschillende stadswijken, waar Elly de afgelopen jaren werkte rond de verbeelding van stadsontwikkeling en co-creatie van publieke ruimte. Tijdens deze première presenteert ze ook het boek dat ze maakte als slot van haar zesjarig artistiek onderzoek.


Elly Van Eeghem laat zich inspireren door het verstedelijkt landschap en het ontwerp en gebruik van de stad. Ze maakt individueel werk maar gaat ook vaak collectieve projecten aan met buurtbewoners, schoolkinderen of verwante makers. Sinds 2012 is ze stadsresident van Vooruit. 

 

 

Credits

concept & creatie: Elly Van Eeghem - muziek & soundscapes: Benjamin Dousselaere - kostuums: Leentje Kerremans - lichtontwerp & podiumtechniek: Marlies Jacques - decorbouw & scènefotografie: Maarten Van den Bossche - feedback: Dries Douibi - productie: Macadam VZW - coproductie: Kunstencentrum Vooruit & KASK School of Arts HoGent

Met steun van: de Vlaamse Overheid en Cultuurdienst Stad Gent

 

 

 

 

theater / première / coproductie / #stadsatelier / #resident
€12 / 10 / 8 / 8

Nederlandstalig met Engelstalige boventiteling