NEXT Festival

Nature Theater of Oklahoma & EnKnapGroup

Pursuit of Happiness
wo 28
november
Data & tickets
  • wo 28 nov 2018
    20:15 - 22:15
    Stadsschouwburg Kortrijk
    uitverkocht

Deze voorstelling gaat door in de stadsschouwburg van Kortrijk. De bus vertrekt om 18:45 aan de ingang van Vooruit.  

Op 28 november nemen we je mee naar het NEXT Festival voor de nieuwe voorstelling van Nature Theater of Oklahoma, het New Yorkse gezelschap dat wereldfaam verwierf met epische voorstellingen zoals ‘No Dice’ en ‘Life & Times­ 1-8’. Makersduo Pavol Liska en Kelly Copper keert terug naar de beginjaren en besloot om samen te werken met een groep ‘niet-acteurs’.


Zo gingen ze twee jaar lang aan de slag met de EnKnapGroup, een internationaal dansgezelschap uit Ljubljana dat voor de eerste keer tekst op de planken brengt. Samen creëren ze een bizarre, pijnlijke en hilarische komedie over de expansiedrift naar het Wilde Westen - en het geweld dat daarbij kwam kijken.

Volgens de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring is het nastreven van geluk - ‘the pursuit of happiness’ - één van de drie grondrechten waar ieder van ons mee geboren wordt. Maar wat is geluk? In welke donkere en afgelegen hoeken moeten we ons individueel én collectief begeven om het te vinden? Zou het de finale van een Hollywood blockbuster kunnen zijn?

 

“Trump en Tsjechov (...) in een bizarre horrorkomedie.” - De Volkskrant

Andrej Lamut
Andrej Lamut
Andrej Lamut
Andrej Lamut
Andrej Lamut
Andrej Lamut

Credits

Deze voorstelling gaat door in de stadsschouwburg van Kortrijk. De bus vertrekt om 18:45 aan de ingang van Vooruit. 
€19 / 19 / 8 / 8
Ticketprijs is incl. transport
Engels gesproken, Nederlandse & Franse ondertiteling 


van/by: Pavol Liska & Kelly Copper - met/with: EnKnapGroup: Luke Thomas Dunne, Ida Hellsten, Bence Mezei, Lada Petrovski Ternovšek, Jeffrey Schoenaers & Ana Štefanec - productie/production: EN-KNAP Productions - coproductie/co-production: Théâtre de la Ville, steirischer herbst - met steun van/supported by: U.S. Embassy in Ljubljana & City of Ljubljana - Department of Culture and Ministry of Culture of Slovenia

in samenwerking met/in collaboration with: NEXT Festival Kortrijk