Zwijgen is geen optie live #3 (GEANNULEERD)

De gesprekken die deze tijd nodig heeft
di 20
november
Data & tickets
  • di 20 nov 2018
    19:00 - 21:00
    Foyer Theaterzaal
    Geweest

 Over de grote vraagstukken van deze tijd

We moeten deze editie jammer genoeg annuleren omdat een van onze gasten er last-minute niet kan bij zijn. Via de Facebookpagina van Zwijgen is geen optie kom je als eerste te weten wanneer de volgende editie doorgaat. Tot dan!

Het klimaat gaat naar de knoppen, polarisering brengt onze samenleving aan het wankelen, solidariteit lijkt soms ver te zoeken. Je zou er zowaar cynisch en moedeloos van wegvluchten in Netflix en Deliveroo. Want geen betere remedie tegen de angst dan de juiste serie en een caloriebommetje, toch?

Misschien zak je toch beter af naar Vooruit. In ‘Zwijgen is geen optie live’ krijgen twee geëngageerde sprekers de ruimte om luidop na te denken over de grote vraagstukken van deze tijd en hoe we de wereld van morgen een beetje beter kunnen maken. Anthony Bosschem en Tom Mahy zetten in hun videopodcast ‘Zwijgen is geen optie’ wekelijks een gepassioneerde medemens voor de camera. Niet voor korte quotes of oppervlakkige meningen, maar voor een lang en diepgaand gesprek over maatschappelijk relevante thema’s. Soms doen ze dat ook live voor een publiek, in de Foyer van onze Theaterzaal bijvoorbeeld. Je wordt hartelijk uitgenodigd om mee te komen luisteren, praten en denken.  
 

ZIGO Live #3 

Duurzame voeding 

Beeld je in. Je zit in een jazzcafe. Stukje kaas. Glas wijn erbij. Iemand speelt zacht piano op de achtergrond.

 

Een paar tafels verder zitten twee mensen te praten. Je luistert af, natuurlijk, en je vangt wat interessante flarden op:

 

De ene blijkt Katrien te heten. Ze lanceert met Stad Gent een logistiek platform om de korte keten schaalbaar te maken. Dankzij haar ervaring bij Delhaize weet ze als geen ander hoe de voedselketen in elkaar zit. Van begin tot einde.


Katrien Verbeke

Katrien Verbeke weet met haar ervaring bij Delhaize als geen ander hoe de voedselketen in elkaar zit. Van begin tot einde. Bij Stad Gent lanceert ze een logistiek platform dat de korte keten schaalbaar moet maken. Voor ons klinkt het als een droom, maar als zij gelooft dat het kan, willen we graag naar haar luisteren.

 

Credits

#1 do 20.09 / #2 di 23.10 / #3 di 20.11 / #4 di 26.02 / #5 di 26.03 / #6 di 16.04 / #7 di 14.05 / #8 di 18.06 - 19:00 Foyer Theaterzaal
debat / talk
€8 / 6 / 4 / 4
Nederlands gesproken / in Dutch
 
org Zwijgen is geen optie - in samenwerking met/in collaboration with: Vooruit, CDO UGent & Stad Gent Klimaat en Milieu