Roland Van Campenhout
(c) Meyer Originals

Roland Van Campenhout

Democrazy
za. 14.05.2022 20:00
za 14.05.'22
20:00
  • za 14.05.'22
    20:00
    Minard
    Geweest

Wegens groot succes: een tweede Minard-show!

In 2019 verkocht Roland Van Campenhout de Minard tweemaal uit, en dat wil hij dit jaar graag overdoen! Aanwezigen werden drie jaar geleden omvergeblazen door de Mantra Blues van de Sound Magician en zijn vrije trawanten. Een pandemie later staat hij te springen om het podium weer op te klauteren. 

Inmiddels 77, still crazy after all these years, en diepgeworteld in de blues en folk, is Roland iedere muziekstijl meester, van jazz en ethno tot psychedelisch. Zelf deelt hij zijn oeuvre in als 'Ethno-Pop-Folk’. En wie zijn wij om de Sound Magician tegen te spreken? Op zijn 77ste is Roland muzikaal vrijer dan ooit. 

In 2018 verscheen de plaat ‘Folksongs from a Non-Existing Land’, een mysterieuze trip in de duistere en magische wereld van zijn schepper. In 2019 bracht hij ‘Somewhere in The Mountains’ uit, een verzameling van songs die opgenomen zijn aan een Küchentisch in good old Keulen. Je voelt de verwantschap met Ry Cooders' legendarische soundtrack voor 'Paris, Texas’ (Wim Wenders), met de gewaagdheid van Captain Beefheart, de grote singer-songwriter Tom Waits en de sjamaan Dr. John

Toch is er maar één zoals hij: laat je meeslepen door de duistere en magische wereld van Roland Van Campenhout!

"Roland en zijn band trekken door een zelfverzonnen muziekland waar iedereen vrij van geest is. Leuke trip!”

- De Morgen

PRAKTISCH

za 14 05 - 20:00 (deuren) Minardschouwburg
MUZIEK
€29 (add) / € 26,75 (vvk, incl. reservatiekost)

Credits

Organisatie: