10x10

Annelies Van Hullebusch (GEANNULEERD)

TIJDinKAART
16 nov
-
17 nov
Data & tickets
 • vr 16 nov 2018
  20:00 - 22:00
  DOMZAAL
  Geweest
 • za 17 nov 2018
  20:00 - 22:00
  DOMZAAL
  Geweest

Hoe zou Vivaldi’s ‘De 4 seizoenen’ klinken als hij die nu zou schrijven?

Opgelet: deze voorstelling is geannulleerd

 

In vroegere tijden leefden mensen op het ritme van de vier seizoenen. Nu voelen we de jaargetijden wankelen en verschuiven onder invloed van de klimaatverandering. Zou Vivaldi’s bekende symfonie ‘De 4 seizoenen’ hetzelfde klinken als hij die nu zou schrijven? In het spoor van de 18de eeuwse componist gaat theatermaker Annelies Van Hullebusch in ‘TIJDinKAART’ aan de slag om een hedendaagse, beeldende vierjaargetijden te construeren.

 

Van Hullebusch deed het afgelopen jaar uitgebreid onderzoek naar tijd en hoe je die in kaart kan brengen. Ze observeerde de cyclus van groei, verval en heropstanding, niet alleen in de natuur, maar ook in zichzelf. Zo kwam ze tot vier korte voorstellingen over de winter, de lente, de zomer en de herfst. Die vier creaties smelten nu samen in ‘TIJDinKAART’ waarin fantasie en realiteit het telkens van elkaar overnemen.

Credits

Concept, vormgeving/design & tekst/text: Annelies Van Hullebusch - performance: Lize Pede & Annelies Van Hullebusch - componist/composer: Tim Vandenbergh - productie/production: Annelies van Hullebsuch (WATMARSWAS) - coproductie/co-production: C-TAKT, Vooruit & De Grote Post - met steun van/with support of: Vlaamse Gemeenschap & stad Antwerpen