© Jelle Martens

schntzl

support: Lucas Schreel
do. 24.02.2022 20:30 - 23:00
do 24.02.'22
20:30 - 23:00
  • do 24.02.'22
    20:30 - 23:00
    BALZAAL
    Geweest

n gnznng mx vn jzz, klssk, mnml n pp 

Je weet niet goed wat je van schntzl moet verwachten? Perfect! De muziek laat zich namelijk het beste smaken gepaneerd met nieuwsgierigheid.

Het veelzijdige muzikale duo Hendrik Lasure (piano, electronica) en Casper Van De Velde (drums, electronica) ziet hun nummers als personages: het zijn gepersonifieerde popsongs, getypeerd door een open benadering, muzikale humor en vertelkracht. Opnemen doen ze bij de Gentse producer Koen Gisen, die ook al Dans Dans, Nordmann en The Bony King of Nowhere in z’n studio over de vloer kreeg. Hij staat bekend als de derde schntzl, of, om het in de woorden van de band te zeggen, “als het hoedje van de gelijkbenige driehoek”. 

Zegt je dat nog steeds weinig? Dan schotelen we je nog graag deze viersterrenreviews voor:

Humo “Elke compositie zit clever in elkaar, maar klinkt toch bijzonder spontaan.”

De Standaard “Een eigenzinnige mix van jazz, klassiek, minimal en pop.”

Focus Knack “Een frisse benadering van jazz en nieuw klassiek, in een krokant jasje van popmelodieën en ambient. Het speelplezier prikkelt en troost.”


In 2016 kwam hun gelijknamige debuut uit, gevolgd door de EP ‘paper, wind’ in 2018. Vlak voor het uitbreken van de coronapandemie in 2020 kwamen deze cool cats met het album ‘Catwalk’ naar buiten. Momenteel is het tweetal een nieuw album aan het schrijven, een werk dat ze tijdens hun Voo?uit-residentie zullen voortzetten. Het resultaat van deze residentie stellen ze jullie graag voor op deze try-out.

Lucas Schreel is door schntzl uitgenodigd als support voor de try-out. 

 

Support: Lucas Schreel solo

Fan van cinematografische en poëtische fingerpicking? Dan zal de Brusselse klassiek geschoolde gitarist Lucas Schreel je zeker kunnen bekoren. Zijn debuut ‘We’re never afraid of getting up every morning’ (2020) werd goed onthaald door de pers. Naast zijn solowerk is hij ook lid van het instrumentale duo Schreel Van De Velde, met - jawel - Casper Van De Velde van het hierboven genoemde schntzl op percussie. Hun debuut ‘Balts’ kwam vorig jaar uit.

Voor deze try-out zal Schreel zowel instrumentale nummers van beide platen brengen, als nieuw werk. 

 

TIMETABLE

20u30 deuren
21u15 Lucas Schreel
22u schntzl

Opgelet, voor dit evenement heb je een Covid Safe Ticket nodig. Meer weten? Check onze coronapagina voor de laatste updates.

“Een frisse benadering van jazz en nieuw klassiek, in een krokant jasje van popmelodieën en ambient”

Focus Knack
© Jelle Martens

PRAKTISCH

do 24 02 - 20u30 (doors) De Vooruit Balzaal
MUZIEK
€15 (add) / € 12 (vvk)