Defiant Lives

Filmvoorstelling + debat
vr. 03.12.2021 19:30 - 21:30
vr 03.12.'21
19:30 - 21:30
  • vr 03.12.'21
    19:30 - 21:30
    BALZAAL

Mensen met een handicap voeren een strijd om ten volle deel te nemen aan de maatschappij. Om dit aan te kaarten, vertoont GRIP (Gelijke Rechten voor Iedere Persoon met een handicap) op deze internationale dag van de rechten van personen met een handicap, de film ‘Defiant lives’. Aansluitend op de film volgt een nabespreking over de huidige situatie in België.’

'Defiant Lives' (‘uitdagende levens’) vertelt het verhaal van de opkomst en triomf van de beweging die sinds de jaren zestig strijdt voor de rechten van personen met een handicap. Dit doet de film aan de hand van zelden geziene archiefbeelden en exclusieve interviews met mensen die indertijd zelf mee op de barricaden stonden.

Daar waar de film een historische invalshoek aanneemt en inzoomt op de ontwikkelingen in Amerika, Engeland en Australië, worden ook in België tot op vandaag de rechten van personen met een handicap niet gerespecteerd. Na de vertoning volgt dan ook een nabespreking waarin GRIP onder andere in gesprek gaat met ervaringsdeskundigen van hier.

Centrale vragen daarbij zijn: hoe zit het met de rechten van personen met een handicap bij ons? Kunnen personen met een handicap al volwaardig deelnemen aan de samenleving? Werd/wordt ook hier een strijd gevoerd voor inclusie? Is het nodig dat die (nog meer) wordt aangewakkerd? En, zo ja, hoe kunnen we dit dan bereiken?’

Opgelet, voor dit evenement heb je een Covid Safe Ticket nodig. Meer weten? Check onze corona-pagina voor de laatste updates.

PRAKTISCH

vr 03.12 - 19:00 De Vooruit Balzaal (deuren)
TALK / film / debat / #tegast
gratis, mits reservatie via info@gripvzw.be of 0472 21 10 65
film: Engels gesproken / Nederlands ondertiteld
165 min.

Gelieve bij uw inschrijving te vermelden of u in een rolstoel komt en/of andere ondersteuningsnoden heeft zodat we daarmee rekening kunnen houden. Meer informatie over de film vind je op defiantlives.com.

COVID SAFE EVENEMENT

Om toegang te krijgen tot het evenement moet je één van volgende bewijzen kunnen voorleggen via een QR-code in de CST-app (deze kun je hier downloaden covidsafe.be):

  • Een negatieve PCR-test die uiterlijk 48 uur voor het evenement is afgenomen.
  • Een negatieve antigentest die uiterlijk 24 uur voor het evenement is afgenomen.
  • Een volledige vaccinatie, waarbij de (laatste) vaccinatie meer dan twee weken geleden plaats heeft gevonden.
  • Een volledig herstelbewijs van minder dan 6 maanden oud.

Credits

organisatie: GRIP, in samenwerking met Voo?uit