Michelle Gurevich © Lisa Bregneager
© Lisa Bregneager

Michelle Gurevich

support: Johannes Is Zijn Naam
za. 21.05.2022 20:00 - 23:00
za 21.05.'22
20:00 - 23:00
  • za 21.05.'22
    20:00 - 23:00
    BALZAAL
    uitverkocht

De Canadees-Russische Michelle Gurevich manoeuvreert tussen grandiose retro en slowcore lofi pop. Haar songs met fatalistische teksten zijn tegelijk tragikomisch en rijk aan melodieën. Met haar kenmerkende contra-alt combineert ze in rokerige, intieme ballads humor met donker realisme. 

Gurevich liet zich voor het eerst opmerken met visitekaartje ‘Party Girl’. Haar ondertussen zesde plaat, ‘Ecstasy in the Shadow of Ecstasy’, is nog meer van dat: oprechte dramatiek, teksten over verlangen en verlies, en een stem die zich meteen in je hoofd vast haakt. Een soort vrouwelijke Leonard Cohen, maar nog straffer. Eerste show ooit op Belgische bodem!

Gurevich naam haar debuut ‘Party Girl’ op in haar slaapkamer, maar vond meteen de weg naar het land van haar voorouders. Al gauw weerklonken haar nummers op yachts van Russische billionaires en als ringtones van Oekraïense moeders. Daarna bleef ze bijzonder populair in Oost-Europa en bij de Oost-Europese diaspora, in de Berlijnse queer scene en bij iedereen die de melodramatiek van een Charles Aznavour, Nino Rota of Nikolai Slichenko weet te smaken.

support: Johannes Is Zijn Naam

Johannes Verschaeve ken je als de prettig gestoorde frontman van The Van Jets, waarmee hij zowat alle grote podia onveilig maakte. Na de break-up van de band doet de Gentse Oostendenaar het op z’n eentje als Johannes Is Zijn Naam. Poëtische, Nederlandstalige teksten kronkelen zich tussen sissende ritmeboxen en primitieve synths. Johannes als een eenzame crooner aan de microfoon…

 

Sold out!

Onderdeel van:
GIF
© Lisa Bregneager

PRAKTISCH

za 21.05 - 20:00 (doors) Balzaal De Vooruit
20:30 Johannes Is Zijn Naam
21:30 Michelle Gurevich
MUZIEK / pop
€21 (add) / 18 (vvk)