Michelle Gurevich © Lisa Bregneager
Michelle Gurevich © Lisa Bregneager

UITGESTELD: Michelle Gurevich

di. 25.01.2022 20:00 - 23:00
di 25.01.'22
20:00 - 23:00
  • di 25.01.'22
    20:00 - 23:00
    BALZAAL

Geef ons even de tijd om alles te verwerken, we bezorgen jullie snel de correcte informatie over gewijzigde evenementen.

De Canadees-Russische Michelle Gurevich manoeuvreert tussen grandiose retro en slowcore lofi pop. Haar songs met fatalistische teksten zijn tegelijk tragikomisch en rijk aan melodieën. Met haar kenmerkende contra-alt combineert ze in rokerige, intieme ballads humor met donker realisme. 

Gurevich liet zich voor het eerst opmerken met visitekaartje ‘Party Girl’. Haar ondertussen zesde plaat, ‘Ecstasy in the Shadow of Ecstasy’, is nog meer van dat: oprechte dramatiek, teksten over verlangen en verlies, en een stem die zich meteen in je hoofd vast haakt. Een soort vrouwelijke Leonard Cohen maar nog straffer. Eerste show ooit op Belgische bodem!

Gurevich naam haar debuut ‘Party Girl’ op in haar slaapkamer, maar vond meteen de weg naar het land van haar voorouders. Al gauw weerklonken haar nummers op yachts van Russische billionaires en als ringtones van Oekraïense moeders. Daarna bleef ze bijzonder populair in Oost-Europa en bij de Oost-Europese diaspora, in de Berlijnse queer scene en bij iedereen die de melodramatiek van een Charles Aznavour, Nino Rota of Nikolai Slichenko weet te smaken.

Opgelet, voor dit evenement heb je een Covid Safe Ticket nodig. Meer weten? Check onze corona-pagina voor de laatste updates.

Onderdeel van:
GIF

PRAKTISCH

di 25.01 - 21:30 (doors) Balzaal De Vooruit
MUZIEK / pop
€21 (add) / 18 (vvk)

Ontdek hier het volledige GIF programma! 

Credits

in het kader van: GIF, een samenwerking tussen Voo?uit, CAMPO, KOPERGIETERY, NTGent, Opera Ballet Vlaanderen & S.M.A.K.