Bombino

Azmari / Postcolonial Bob
di 30
oktober
Data & tickets
  • di 30 okt 2018
    19:30 - 23:00
    BALZAAL
    Geweest

“Een hypnotische, swingende bluestrip.” - De Standaard (****)

 

Omara Moctar, beter bekend als gitaarvirtuoos Bombino, verenigt het beste van zielsverwanten Tinariwen en Terakaft. De Toeareg uit Niger brengt een combinatie van Afrikaanse ritmes en psychedelica, sterke beïnvloed door Jimi Hendrix, Dire Straits, Ali Farka Touré, Led Zeppelin en The Rolling Stones. Ondertussen mag Bombino kleppers als Robert Plant en Keith Richards tot zijn fans rekenen.

 

Voor Bombino’s laatste album ‘Nomad’ zat Dan Auerbach van The Black Keys achter de knoppen. Zijn vorige worp, ‘Azel’, werd dan weer geproducet door fan van het eerste uur David Longstreth, brein achter Dirty Projectors. Een album dat werd bejubeld door o.a. Pitchfork en Spin. Maar hoe goed alles klinkt op plaat: live is Bombino nog een stuk straffer. De combinatie van hypnotiserende grooves en riffs, én het charisma en energie die de man uitstraalt, katapulteren je moeiteloos naar een ander sterrenstelsel.

 

Op zijn nieuwste langspeler ‘Deran’ wil Bombino weer een stuk dichter bij Afrika komen. De bluesgitarist nam zijn nieuwe songs op in Casablanca, Marokko, en eert zijn Toearegafkomst in zijn Tamasheq-taal. De Standaard is alvast verkocht: "Geleidelijk aan vergeet je de kleuren van ons radiovoer om in trance te komen bij deze repetitieve, hypnotische, swingende bluestrip.” (****)

 

 

Dit optreden wordt georganiseerd door Democrazy.

Programma

19:30 - DOORS
19:30 - POSTCOLONIAL BOB
20:15 - AZMARI
21:15 - BOMBINO

Credits

org Democrazy

 

tickets: €21 / 19,75 (incl. reservatiekosten)