Luanda Casella

Short of Lying
vr 26
oktober
Data & tickets

 Hoe kan de media de werkelijkheid manipuleren?

‘Short of Lying’ is een verhalende performance over bedrog, over de kracht van verhalen om de werkelijkheid te kaderen en te manipuleren. Performer Luanda Casella toont hoe het narratief denken door de communicatiemedia is gekaapt.

 

In de vorm van een TED Talk vestigt ‘Short of Lying’ de aandacht op de redenaarskunst. Zo legt de voorstelling de verschillende mechanieken van misleiding bloot, om een speelse spanning te creëren tussen bedrog en bewustwording. Het stuk situeert zich in de conflictueuze wereld van online publishing die zich sinds de jaren 90 het verhalend denken en de storytelling toe-eigende om de neoliberale logica te dienen.

 

De Braziliaanse schrijfster en performer Luanda Casella woont en werkt sinds 2006 in België. Ze is gespecialiseerd in storytelling en is frontvrouw van de Nederlandse jazzformatie Electric Barbarian.

Credits

€14

org: NTGent - concept, tekst & spel/concept, text & performance: Luanda Casella - met steun van/with support of: Workspace Brussels, WP Zimmer, CAMPO, De Grote Post, KASK School of Arts, VERBO International Performing Arts Festival (Galeria Vermelho, São Paulo) & Stad Gent