Toneelschuur / Eline Arbo

De Revolutionairen
di 23
oktober
Data & tickets
  • di 23 okt 2018
    20:00 - 21:30
    Locatie
    Geweest

Valt gruwel die de wereld verder helpt te rechtvaardigen?

Moskou, februari 1905. Een groep terroristen van de socialistische revolutionaire partij beraamt een bomaanslag tegen groothertog Sergeï, heerser over hun land. Op het moment van de aanslag blijken ook zijn vrouw en kind in de koets te zitten. De terroristen besluiten van hun daad af te zien. Enkele dagen later pleegt een van hen alsnog de aanslag, waarna hij wordt gearresteerd.

 

In ‘De revolutionairen’ ontmoet je deze terroristen aan de vooravond van de aanslag, waar ze geconfronteerd worden met hun idealen en hun twijfels. Regisseur Eline Arbo maakte samen met vijf acteurs en een muzikant een theatrale en muzikale voorstelling die de morele grenzen van politieke actie onderzoekt. Hoe ver zijn wij bereid te gaan om onze wereld vorm te geven? En kan je gruwelijke handelingen rechtvaardigen als die onze wereld verder helpen?

Credits

org: NTGent - regie/director: Eline Arbo - tekst/text: Albert Camus - spel/performance: Judith van den Berg, Laura de Geest, Benno Veenstra, Chiem Vreeken, Thijs van Vuure & Matthijs IJgosse 

 

 

€20 / 18 / 14 / 14
Nederlands gesproken

De oorspronkelijke titel van deze voorstelling was 'De Rechtvaardigen'.