Zwijgen is geen optie live #2

De gesprekken die deze tijd nodig heeft
di 23
oktober
Data & tickets
  • di 23 okt 2018
    19:00 - 21:00
    Foyer Theaterzaal
    Geweest

Over de grote vraagstukken van deze tijd

Het klimaat gaat naar de knoppen, polarisering brengt onze samenleving aan het wankelen, solidariteit lijkt soms ver te zoeken. Je zou er zowaar cynisch en moedeloos van wegvluchten in Netflix en Deliveroo. Want geen betere remedie tegen de angst dan de juiste serie en een caloriebommetje, toch?

 

Misschien zak je toch beter af naar Vooruit. In ‘Zwijgen is geen optie live’ krijgen twee geëngageerde sprekers de ruimte om luidop na te denken over de grote vraagstukken van deze tijd en hoe we de wereld van morgen een beetje beter kunnen maken. Anthony Bosschem en Tom Mahy zetten in hun videopodcast ‘Zwijgen is geen optie’ wekelijks een gepassioneerde medemens voor de camera. Niet voor korte quotes of oppervlakkige meningen, maar voor een lang en diepgaand gesprek over maatschappelijk relevante thema’s. Soms doen ze dat ook live voor een publiek, in de Foyer van onze Theaterzaal bijvoorbeeld. Je wordt hartelijk uitgenodigd om mee te komen luisteren, praten en denken.

 

De sprekers die deze editie voor de inzichten, vragen en antwoorden (?) zorgen zijn:

  • Jonathan Holslag wordt door onvoorziene omstandigheden vervangen door Geertrui Serneels (Solentra): wereldautoriteit op het vlak van traumaverwerking bij vluchtelingen
  • Koert Debeuf (Tahrir Institute)

 

Credits

#1 do 20.09 / #2 di 23.10 / #3 di 20.11 / #4 di 26.02 / #5 di 26.03 / #6 di 16.04 / #7 di 14.05 / #8 di 18.06
€8 / 6 / 4 / 4


org Zwijgen is geen optie - in samenwerking met/in collaboration with: Vooruit, CDO UGent & Stad Gent Klimaat en Milieu