Arrested Development

Kunde
di 23
oktober
Data & tickets
  • di 23 okt 2018
    20:00 - 00:00
    CONCERTZAAL
    Geweest

Fantastische rapcollectief uit de jaren '90

 

Nostalgie troef met dit fantastische rapcollectief dat de jaren '90 kleurde. Hun recept voor het vermengen van funk, hiphop, sociaal engagement en trots op hun Afrikaanse roots is nog even aanstekelijk!

 

De eerste platen van Arrested Development betekenden een stevige aardbeving in de hiphop, waar gangsta rap de plak zwaaide. Hun eerste plaat '3 Years, 5 Months & 2 Days in the Life Of...' bracht megahits 'Tennessee', 'People Everyday' en 'Mr. Wendal' voort en verkocht 4 miljoen exemplaren. Ze wonnen Grammy's, MTV-awards en werden 'Band Of The Year' gekroond door Rolling Stone; ze deelden in 1994 het podium met Nelson Mandela in de strijd tegen apartheid, schreven de theme song voor Spike Lees Malcolm X en namen een MTV Unplugged-album op, dat zelfs zonder nieuwe nummers moeiteloos goud haalde.

 

Hun kledij, beats en teksten brachten Afrikaanse invloeden volledig anders in beeld dan de stereotypen. De groep was pionier op allerlei vlakken: ze tourden met liveband, hadden mannelijke én vrouwelijke groepsleden, en verspreiden een geëngageerde boodschap van hoop en verandering. Toch slaagden ze er niet in de rapmuziek van richting te doen veranderen; volgens sommigen kwam dat door een complot van labels en machthebbers, volgens anderen lag het aan spanningen binnen de groep. In elk geval nam Arrested Development vanaf 1995 een pauze.

 

Sinds 2000 brengen ze opnieuw albums uit, en touren rond de wereld. En Speech springt nog steeds op de barricades! 

 

Stap binnen in het universum van Kunde vol sound en grooves. Veelzijdige hiphop die wordt opgefleurd met funky én jazzy franjes.

 

Dit optreden wordt georganiseerd door Democrazy.

Programma

20u - GUS
21u - KUNDE
22u - ARRESTED DEVELOPMENT

Credits

org Democrazy

 

€31 / 28,75 (presale, inclusief reservatiekosten)