Grace Ndiritu / Manoeuvre

COVERSLUT© FASHION RIOT # 1 - Fashion Launch
za 13
oktober
Data & tickets
  • za 13 okt 2018
    20:00 - 00:00
    Locatie
    Geweest

 's Werelds eerste pay what you can-modemerk!

 Een project rond nieuwe mode en democratie.

 

Het is een bekend fenomeen: grote merken kapen een jongerencultuur, om die daarna opnieuw en masse aan diezelfde jongeren te verpatsen. Getekend met hun eigen branding en logo’s uiteraard.


Met ‘COVERSLUT©’ wil kunstenaar Grace Ndiritu die praktijk aan de kaak stellen: ze wil de jeugd opnieuw haar eigen cultuur laten toe-eigenen. Daarvoor lanceren Ndiritu en Manoeuvre - het Gentse kunstencentrum voor co-creatie, ambacht en diversiteit - 's werelds eerste pay what you can (PWYC)-modewerk. Die nieuwe lijn wordt voorgesteld in De Koer, een vrijplaats in het hart van de Gentse buurt de Brugse Poort. Een avondje vol modellen, live screenprinting, dj’s, henna tattoos, food en nog veel meer.
 

Een project rond nieuwe mode en democratie.
 

Grace Ndiritu volgde les bij Hollywood-filmregisseur Steve McQueen en exposeerde in het Metropolitan Museum in New York. In 2014 kreeg ze een plaats in Phaidon's ‘The 21st Century Art Book’ en werd ze door Apollo Magazine genoemd als een van de tien belangrijkste en invloedrijkste artiesten onder de 40 jaar. Manoeuvre is een van de vaste partners binnen het Stadsatelier van Vooruit.

 

Credits

za 13.10 - 20:00 De Koer
performance / dj / food
gratis / free