POSTPONED: 'Kamerkind'

NO(W)WORRIES
wo. 28.10.2020 - zo. 08.11.2020
wo 28.10.'20
-
zo 08.11.'20
  • wo 28.10.'20
    -
    zo 08.11.'20
    Locatie

Een beeldend, theatraal & muzikaal stadsproject

‘KamerKind’ is een groot beeldend, theatraal en muzikaal stadsproject en vindt plaats in vijftig kinderkamers in de stad. Die kamers zijn verspreid over verschillende wijken in het centrum en in de negentiende eeuwse gordel. In iedere kamer laat een artiest zich inspireren door een tekening van de jonge bewoner. De oorspronkelijke opzet - de verschillende kamers bezoeken - kan in de huidige omstandigheden niet plaatsvinden. Daarom creëren we tijdens NO(W)WORRIES een installatie die doorlopend te zien is tijdens het festival.

Tijdens ‘KamerKind’ trek je van kamer naar kamer, van een slaapplek in een woonwagen tot een kamer in een oud herenhuis. Iedere artiest maakte er ter plekke nieuw werk - kleine muzikale experimenten, een zelfgeschreven monoloog, beeldend werk - gebaseerd op de ontmoeting tussen het kind en de maker. Een jaar lang brachten Gentse kinderen dat proces in beeld. Het resultaat is een beeldende installatie die je kan zien in de zes deelnemende cultuurhuizen. 

‘KamerKind’ gaat van start - in aangepaste vorm - tijdens NO(W)WORRIES, en loopt nog tot 2022. 

Onderdeel van:
NO(W)WORRIES

Credits

in het kader van: NO(W)WORRIES, een samenwerking tussen Vooruit, CAMPO, KOPERGIETERY, NTGent, Opera Ballet Vlaanderen en S.M.A.K.