VIDEODROOM: Chantal Acda & Eric Thielemans - ‘Koyaanisqatsi: Life out of Balance’
© Bjarmi Bouwmeester

VIDEODROOM: Chantal Acda & Eric Thielemans

‘Koyaanisqatsi: Life out of Balance’
Vooruit & Film Fest Gent
do. 22.10.2020 19:00 en 21:15
do 22.10.'20
19:00 en 21:15

Nieuwe rituele soundtrack voor cultdocumentaire 

Vooruit garandeert iedereen een veilige avond. Daarom is er voor elke productie een beperkt aantal tickets te koop. We volgen ook nauwgezet de veiligheidsmaatregelen, die je op onze corona-pagina terugvindt. Neem ze door voor je bezoek aan Vooruit. En geniet van je bezoek, in alle veiligheid. #samenerdoor

‘Koyaanisqatsi’ betekent in de taal van de Hopi-indianen ‘leven in gekte, in onrust’. De gelijknamige legendarische film uit 1982 met muziek van Philip Glass is, na ‘Solaris’ en ‘The Shining’, de derde classic tijdens VIDEODROOM die meer dan ooit van toepassing is voor deze tijden. De hypnotiserende documentaire van regisseur Godfrey Reggio wordt integraal vertoond, met speciaal gecomponeerde live muziek van Chantal Acda (Isbells, Marble Sounds) en Vooruit-resident Eric Thielemans.

“Toen Chantal en ik ‘Koyaanisqatsi’ tijdens de lockdown na zoveel jaren bekeken”, vertelt Thielemans, “werden we overweldigd door de combinatie van zowel de cinematografische en muzikale schoonheid, als van de urgentie en de diepere verwijzingen naar de klimaatverandering en de coronacrisis.” Acda en Thielemans brengen tijdens VIDEODROOM hun muzikale versie, een manier om zich ritueel te verbinden met de originele score.  

Timetable

Show 1

19:00 deuren
19:30 Chantal Acda & Eric Thielemans - ‘Koyaanisqatsi: Life out of Balance’
20:55 einde

Show 2

OPGELET: oorspronkelijk werd 22:00 als aanvangsuur aangekondigd. Door de ingevoerde avondklok is het startuur met een kwartier vervroegd, zo raakt iedereen op tijd thuis. Ticketkopers worden hier ook nog persoonlijk over op de hoogte gebracht. 

21:15 deuren
21:45 Chantal Acda & Eric Thielemans - ‘Koyaanisqatsi: Life out of Balance’
23:10 einde

PRAKTISCH

do 22.10 - 19:00 & 21:15 Theaterzaal (doors)
MUZIEK / avant-garde / experimenteel / film
€15
85 min.

Credits

organisatie: Kunstencentrum Vooruit - in samenwerking met: Film Fest Gent