Silvia Federici

Rethinking and Restructuring Social Reproduction In times of Racist Violence and Global Epidemics
NO(W)WORRIES
wo. 28.10.2020 20:00 - 22:00
wo 28.10.'20
20:00 - 22:00
  • wo 28.10.'20
    20:00 - 22:00
    Online event

Opgelet: omwille van de verstrengde coronamaatrgelen vindt de lezing enkel online plaats. Alle tickethouders zijn via mail gecontacteerd.

Herbekijk hier de talk: De wereldwijde verspreiding van Covid-19 is een crisis die nu al de levens van miljoenen mensen in gevaar brengt. Het virus heeft bovendien aangetoond dat verandering echt nodig is. Aanpassingen die de kapotte infrastructuur kunnen herstellen en de sociale ongelijkheden, die aan de oorsprong van de pandemie liggen, aanpakken. Academica, activiste en feministe Silvia Federici kijkt tijdens NO(W)WORRIES hoe populaire feministische bewegingen kunnen bijdragen aan deze veranderingsprocessen. 

Federici stelt dat verschillende vormen van strijd rond gezondheidszorg, landbouw, voedselproductie, klimaatrechtvaardigheid en zorg, én een afwijzing van alle vormen van racisme en xenofobie, onontbeerlijk zijn. Het zijn niet enkel voorwaarden om terug te keren naar een zekere ‘normaliteit’ maar de essentiële bouwstenen om deze crisis te transformeren én een kans op verandering.

Silvia Federici gaat na haar gelivestreamde lezing online in gesprek met professor sociologie Benedikte Zitouni en activist en schrijver Oana Uiorean. De moderatie is in goede handen van Kopano Maroga, gastdramaturg van Vooruit.

Deze lezing kadert in het grotere event Re-enchanting The World with Silvia Federici. Op 26, 28 en 29 oktober bundelen Universiteit Gent, OFFoff Art Cinema, Kunsthal Gent en Kunstencentrum Vooruit de krachten voor een meerdaags evenement met Silvia Federici. Federici is online aanwezig terwijl we zelf fysiek samenkomen in OFFoff Art Cinema / Kunsthal Gent (filmvertoning op 26.10) en Vooruit (lezing 28.10). De workshop met Silvia Federici (29.10) vindt volledig online plaats. Meer info op kunsthal.gent.

Onderdeel van:
NO(W)WORRIES

PRAKTISCH

wo 28.10 - 20:00 online (livestream)
THINK / lezing / talk
gratis, wel even reserveren 
Engels gesproken
2 x 60 min.

Tijdschema

20:00 - 21:00 lezing Silvia Federici 

21:00 - 22:00 gesprek met Benedikte Zitouni, Oana Uiorean en Silvia Federici (moderator Kopano Maroga) 

Je kan alles online volgen, hiervoor reserveer je jouw ticket op voorhand. Je krijgt via mail een link voor de online sessie.

Credits

in samenwerking met: Kunsthal Gent, UGent, Vrije Universiteit Brussel & KUleuven - in het kader van: NO(W)WORRIES, een samenwerking tussen Vooruit, CAMPO, KOPERGIETERY, NTGent, Opera Ballet Vlaanderen en S.M.A.K.