© Thomas Dhanens

CANCELLED: Julian Hetzel / CAMPO

‘Mount Average’ (Belgische première)
NO(W)WORRIES
wo. 28.10.2020 - za. 31.10.2020
wo 28.10.'20
-
za 31.10.'20

Een nieuwe bestemming voor bustes van dictators

Welkom in ‘Mount Average’. Tijdens dit performatieve parcours neemt Julian Hetzel ons mee op een fabrieksbezoek dat ons confronteert met onze eigen ideologieën. Dit keer vermaalt de theatermaker standbeelden van heersers, dictators en tirannen tot pulp om ze een zinvolle nieuwe invulling te geven. 

Tijdens de Belgische première van ‘Mount Average’ stelt verworven rechten, tradities, privileges en rijkdom, ideologieën en totalitaire ideeën in vraag, aspecten die elke (postkoloniale) maatschappij met zich meedraagt. In deze industriële omgeving zorgt de clash tussen het statische verleden en het fluïde heden voor een productieve frictie die heel wat stof doet opwaaien. 

Hetzel, in 2017 nog te zien met ‘Schuldfabrik’ - waarbij hij zeep van menselijk vet verkocht in een pop-upwinkel - probeert in zijn performances de wereld te ontrafelen, terwijl hij strategieën probeert aan te reiken om ze te kunnen transformeren. In zijn werk geeft Hetzel speculatieve methodes die ons zowel met de trauma’s van het verleden, als met de uitdagingen van het heden leren om te gaan. De toekomst ligt in onze handen. 

Onderdeel van:
NO(W)WORRIES

PRAKTISCH

PODIUM / performance
€14 / 10 
Engels gesproken
70 min.

Credits

van: Julian Hetzel - met: Kristien De Proost, e.a. - dramaturgie: Miguel Angel Melgares - artistiek advies: Sodja Lotker - assistent scenografie: Pleun Verhees - productie: CAMPO Gent, in samenwerking met Ism & Heit Utrecht - coproductie: Frascati Amsterdam, Standplaats Utrecht, SPRING Festival Utrecht, Schauspiel Leipzig (DE) - in het kader van: NO(W)WORRIES, een samenwerking tussen Vooruit, CAMPO, KOPERGIETERY, NTGent, Opera Ballet Vlaanderen en S.M.A.K. - met de steun van: Fonds Podiumkunsten NL, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds, de Vlaamse Gemeenschap & Stad Gent