Anna Boghiguian, ‘Promenade dans l’inconscient’, 2016, exhibition view Castello di Rivoli Museo d’Arte Contemporanea, Rivoli-Torino, 2017 © Renato Ghiazza

POSTPONED: Anna Boghiguian

NO(W)WORRIES
vr. 30.10.2020 - di. 01.12.2020
vr 30.10.'20
-
di 01.12.'20

Eerste solo expo met nieuw werk in S.M.A.K.

Anna Boghiguian (°1946, Caïro) is een nieuwsgierig observator van mensen en hun bestaan. Als kunstenaar verplaatst ze zich voortdurend doorheen de wereld. Die ervaringen verwerkt ze in schetsen, tekeningen, schilderijen, foto’s, sculpturen en installaties die ze zowel onderweg als op locatie maakt. Voor haar eerste solotentoonstelling in S.M.A.K. toont Boghiguian naast bestaand werk een grootschalige nieuwe installatie, geïnspireerd op de industriële geschiedenis van de Gentse regio.

Migratie heeft voor Anna Boghiguian een persoonlijke betekenis. Als Armeense werd ze in Caïro geboren, uit een familie die in het begin van de 20ste eeuw naar Egypte was verhuisd. Haar werk biedt een unieke kijk op het leven en toont haar grote belangstelling voor het heden en het verleden, boeken en poëzie, politiek en economie. Boghiguians beeldtaal is op de eerste plaats figuratief, zeer persoonlijk en komt sterk naar voor bij onderwerpen die haar raken. Bronnen van inspiratie kunnen zowel levensvreugde als woede om het onrecht in de wereld zijn.

Onderdeel van:
NO(W)WORRIES

“An invigorating art form.”

- The Telegraph

PRAKTISCH

DAYLIFE / expo

Credits

in het kader van: NO(W)WORRIES, een samenwerking tussen Vooruit, CAMPO, KOPERGIETERY, NTGent, Opera Ballet Vlaanderen and S.M.A.K.