POSTPONED: Simon Allemeersch & Lucinda Ra

‘Rabot 2’
NOW(W)ORRIES
do. 05.11.2020 - za. 07.11.2020
do 05.11.'20
-
za 07.11.'20

Terug naar de woontorens uit ‘Rabot 4-358’

Vooruit garandeert iedereen een veilige avond. Daarom is er voor elke productie een beperkt aantal tickets te koop. We volgen ook nauwgezet de veiligheidsmaatregelen, die je op onze corona-pagina terugvindt. Neem ze door voor je bezoek aan Vooruit. En geniet van je bezoek, in alle veiligheid. #samenerdoor

De vraag “hoe is het nu met u?” vormt het startpunt van ‘Rabot 2’, een subjectieve documentaire die verder bouwt op de voorstelling / het boek ‘Rabot 4-358’. Tien jaar nadat hij zijn intrek nam in de iconische woontorens van de Gentse Rabotwijk, zocht theatermaker Simon Allemeersch de mensen van toen op. In een videodagboek verzamelde Allemeersch getuigenissen, om daarna uit te zoomen naar een groter thema: private en publieke rijkdom. Live kneedt hij die videobeelden, muziek en theater opnieuw tot één beklijvende performance.

Simon Allemeersch vertrekt in ‘Rabot 2’ vanuit de Rabotwijk naar andere woningbouwprojecten. Hoe kunnen architectuur, stadsontwikkeling en beleid ervoor zorgen dat we een goed leven kunnen leiden? Een actuele vraag, en dat net op het moment dat de laatste van de drie woontorens tegen de vlakte gaat...

over Simon Allemeersch

Simon Allemeersch maakt deel uit van het Vooruit Stadsatelier en Lucinda Ra, een collectief met o.a. Barbara en Stefanie Claes, en muzikanten Giovanni Barcella en Jeroen Van Herzeele. Voor ‘Rabot 4-358’ vestigde hij zijn persoonlijk atelier in een woontoren van de Rabotwijk. De voorstelling werd een reconstructie van het verhaal van de gebouwen én de bewoners. ‘Rabot 4-358’ speelt, ettelijke jaren na de première, nog steeds voor diverse publieken in verschillende contexten. 

Onderdeel van:
NO(W)WORRIES

Credits

concept: Simon Allemeersch - muziek: Rudy Trouvé - productie: Lucinda Ra - coproductie: Kunstencentrum Vooruit, deSingel, Frascati, Ugent, Het Bos & Cultuur District Antwerpen - met de steun van BEPART & Creative Europe Programme of the European Union - in het kader van: NO(W)WORRIES, een samenwerking tussen Vooruit, CAMPO, KOPERGIETERY, NTGent, Opera Ballet Vlaanderen en S.M.A.K.