Charlemagne Palestine
Charlemagne Palestine by © Agne Çs Gania

RUISKAMER #3: Trio Thielemans, Ambarchi & Charlemagne Palestine / Oren Ambarchi & Eric Thielemans

support: Aya Suzuki
Vooruit & MIRY Concertzaal
wo. 08.12.2021 19:30 - 23:00
wo 08.12.'21
19:30 - 23:00
  • wo 08.12.'21
    19:30 - 23:00
    MIRY Concertzaal (Biezekapelstraat 9, 9000 Gent)

Reuzen van de avant-garde brengen ode aan Mika Vainio  

De online ticketverkoop wordt afgesloten op wo 08.12 om 17:00. Er zijn nog tickets te koop aan de deur.

De Fin Mika Vainio was electronicapionier en de ene helft van het legendarische underground duo Pan Sonic. Als Ø of gewoon als Mika Vainio experimenteerde hij met atmosferische ambient, minimalistische techno en alles daartussen. In 2013 was Vainio te gast in Les Ateliers Claus in Brussel, waar hij samenwerkte en optrad met percussionist Eric Thielemans en avant-garde fenomeen Charlemagne Palestine. 

De muziek van toen verscheen in juni op plaat. Ter ere van die release én Vainio - de man overleed in 2017 - brengen Thielemans en Palestine, samen met Oren Ambarchi, de opnames opnieuw tot leven tijdens deze RUISKAMER


Trio Thielemans, Ambarchi & Charlemagne Palestine

Met Oren Ambarchi op elektrische gitaar, Charlemagne Palestine als pianist-zanger en Voo?uit-resident Eric Thielemans op drums ziet een gloednieuw trio het licht. Charlemagne Palestine is sinds de jaren ‘70 actief als componist, beeldend kunstenaar en performer. Met zijn hypnotiserende maximalisme is hij een van de meest enigmatische figuren uit de avant-garde tot dusver. Oren Ambarchi is componist en multi-instrumentalist, met tal van releases op zijn naam én een label - Black Truffle - onder zijn hoede. Eric Thielemans maakt deel uit van een hele resem formaties en groepen, gaande van dans en improvisatie tot Indonesische muziek.

Oren Ambarchi & Eric Thielemans

Oren Ambarchi’s oeuvre getuigt van een enorme productiviteit en variatie. Op parels als ‘Grapes From The Estate’ (2004), ‘Audience Of One’ (2012) en ‘Hubris’ (2016) deconstrueert hij traditionele muzikale conventies en creëert hij transcendente luisterervaringen. Als muzikale ontdekkingsreiziger werkte Ambarchi samen met o.a. John Zorn, Jim O'Rourke en Ricardo Villalobos. ‘Simian Angel’, zijn nieuwste release, is uit op Editions Mego. Op deze avond put Oren Ambarchi uit zijn rijkgevulde catalogus.


support: Aya Suzuki

In het voorprogramma staat de jonge Japanse percussioniste Aya Suzuki. Aya studeerde onlangs af aan de master na master hedendaagse muziek van KASK & Conservatorium en woont in Antwerpen. Ze brengt een selectie uit het werk 'Nine Bells' van de Amerikaanse componist Tom Johnson (°1939). Johnsons minimal music onderscheidt zich omwille van zijn wiskundige aanpak. Johnsons composities zijn opgebouwd uit erg rationele en logische sequenties. Maar hoe droog en formeel deze compositorische aanpak lijkt, hoe poëtisch en vrij het resultaat klinkt. 

Wie was Mika Vainio?

Opgelet, voor dit evenement heb je een Covid Safe Ticket nodig. Lees meer op de site van MIRY Concertzaal.

Onderdeel van:
RUISKAMER

Timetable

19:30 doors
20:00 Aya Suzuki
20:30 Oren Ambarchi & Eric Thielemans
21:15 pauze
21:30 Trio Thielemans, Ambarchi & Charlemagne Palestine

“Mika was an uncompromising artist in all meanings of the word.”

Mika Taanila (filmmaker & artiest)

PRAKTISCH

wo 08.12 - 19:30 (doors) MIRY Concertzaal (Biezekapelstraat 9, 9000 Gent)
MUZIEK / experimenteel / avant-garde
€20 (add) / 17 (vvk) / 7 (student)

Credits

een coproductie van: Voo?uit & MIRY Concertzaal - met de steun van: Sabam For Culture