GOUVERNEMENT in Vooruit #2: Fairuz

toonmoment
De Zomer van Vooruit
vr. 24.07.2020 20:00 - 21:00
vr 24.07.'20
20:00 - 21:00
  • vr 24.07.'20
    20:00 - 21:00
    Muziekstudio

Ga mee op ontdekking door een gevonden collectie

In haar kunstpraktijk vraagt de experimentele filmmaker en cinematograaf Fairuz zich af hoe zij mee de wereld kan veranderen. Gelukkig is ze opgegroeid met de wetenschap dat geduld de sleutel is tot geluk. Fairuz verzamelt verhalen en ideeën, net als haar moeder Martine Labaere. Zij heeft een opmerkelijke collectie van platgereden lepeltjes, drijfhout en visnetten. Moeder en dochter onderzoeken samen hoe een verzameling geactiveerd kan worden, in interactie met de omgeving en het publiek. Het proces en de performances verwerken ze achteraf in een publicatie.

Op hun toonmoment in Vooruit borduren ze verder op eerdere bevindingen tijdens een residentie in BUDA (Kortrijk) en een eerste toonmoment in Perdu (Amsterdam). Neem als toeschouwer zelf deel aan een intieme ontdekkingstocht in materie, door de gevonden voorwerpen uit te pakken en in dialoog te gaan met de makers en het materiaal.

Deze residentie en aansluitend toonmoment is een samenwerking met nomadisch en cultureel platform Gouvernement. Zij ondersteunen artiesten die met hun hybride praktijken de grenzen tussen disciplines en conventies aftasten. Gouvernement selecteerde vier artiesten die tijdens de zomer van 2020 aan de slag gaan in Vooruit: Mardulier & Deprez, Fairuz, Benjamin Abel Meirhaeghe & Laurens Mariën en Dounia Mahammed & Alan Van Rompuy.

Tijdens hun residenties in Vooruit zetten de makers hun artistiek onderzoek of experiment verder in een rustige en veilige werkomgeving. Als toeschouwer krijg je een sneak preview van nieuw werk.

Onderdeel van:
De Zomer van Vooruit

PRAKTISCH

in residentie van ma 24 t.e.m. vr 31.07
vr 24.07 - 20:00 Muziekstudio
PODIUM / theater
gratis, wel reserveren 

Mondmaskers zijn verplicht. Vooruit voorziet voldoende ventilatie voor en tijdens het toonmoment.

Credits

in samenwerking met: Gouvernement