© Michiel Devijver

Music Residency Show #9: Roman Hiele

De Zomer van Vooruit
za. 29.08.2020 20:00 - 21:30
za 29.08.'20
20:00 - 21:30
  • za 29.08.'20
    20:00 - 21:30
    BALZAAL

Nieuw werk van Antwerps electronica-fenomeen

Roman Hiele is een Belgische electronica producer en componist die synthetische geluiden en jazz met elkaar verzoent. Hij speelt met improvisatie en ingrediënten uit klassieke muziek, en buigt dat alles om in no-nonsens electronica. Hiele werkte daarnaast samen met ontwerpers, regisseurs, theatermakers en beeldende kunstenaars. In Vooruit deelde hij het podium met RP Boo, Nozinja en Felix Kubin. 

De eigenzinnige muziek van Hiele vond alvast een thuis op het befaamde Antwerpse label Ekster: ‘Hiele’ (2013), ‘Essential Oils’ (2014) en ‘Ritmische bezinning’ (2016). Het even eigenzinnige YYAA recordings bracht zijn liveset vanop The Schinkel Pavilion 2014 in Berlijn uit op plaat. In maart 2020 dropte hij nog een mini-album op zijn Bandcamp-pagina

Tijdens zijn residentie in Vooruit zal Hiele gedurende een week bevriende artiesten uitnodigen. Samen zullen ze er sleutelen aan nieuw werk & visuals. De nieuwe tracks worden meteen ook opgenomen in Vooruit. Op zaterdag zal de Antwerpenaar solo het nieuwe werk interpreteren naar een liveshow met visuals. Een uniek toonmoment van nieuw werk voor een intiem publiek. Exciting!

Hiele duikt de Balzaal in met: 

  • Femke Fredrix (Beeldend en conceptueel kunstenaar)
  • Dennis Tyfus (Beeldend kunstenaar, producer, grafisch vormgever, muzikant en oprichter van het platenlabel Ultra Eczema)
  • Niels Van Heertum (Muzikant, euphoniumspeler & modern jazz kwartet Veder)
  • Gerard Herman (installatiekunst, muzikant & animatiefilm)

PRAKTISCH

in residentie van ma 24 tot vr 28.08 
za 29.08 - 20:00 Balzaal (doors)
MUZIEK / electronica
€10

Opgelet: er worden maximum 50 toeschouwers toegelaten in de Balzaal. Er zijn enkel zitplaatsen, met respect voor de anderhalve meter social distancing afstand. Mondmaskers zijn verplicht. Vooruit voorziet voldoende ventilatie voor en tijdens het toonmoment.