In de soep #1: The Voices of the Youth (online)

Joshua Allen / Felicia Olusanya
De Zomer van Vooruit
wo. 01.07.2020 19:30 - 21:00
wo 01.07.'20
19:30 - 21:00
  • wo 01.07.'20
    19:30 - 21:00
    Zoom webinar

Wat zijn de effecten van COVID-19 & Black Lives Matter?

Voor de eerste editie van In de soep (online) nodigen we gastsprekers Joshua Allen en Felicia Olusanya uit. Zij delen met ons hun inzichten en expertise. Als jongeren lopen ze voorop in hun gemeenschap, door hun praktijken als activist en kunstenaar. Samen reflecteren we over de effecten van COVID-19 en de Black Lives Matter-beweging, en over wat we kunnen leren van deze historische momenten.

De Iers-Nigeriaanse Felicia Olusanya, ook bekend als Felispeaks, is een spoken word-artiest. Ze droomt ervan de poëziewereld in haar thuisland te veranderen. Olusanya put voor haar werk uit verschillende invloeden, kunstvormen en haar eigen (liefdes)leven. Felispeaks was eerder te zien op het Dublin Fringe Festival, het Body & Soul Festival en Electric Picnic. Olusanya was eerder dit jaar te gast in Vooruit, tijdens WOMEN AND CHILDREN FIRST.

Joshua Allen zijn een non-binary artiest en activist uit Brooklyn (New York), en oprichter van Black Excellence Collective. Momenteel zijn ze deel van de Resist foundation's groep, een faculteitsmedewerker voor het Summer Institute aan het Sadie Nash Leadership Project en werken ze aan een debuutcollectie van proza en poezie 'All The Things I Never Said'. Ontdek hier meer over Joshua Allen.

In de soep is een reflectieprogramma waarbij we om de twee weken in gesprek gaan met een kunstenaar en een specialist over zaken die ons 's nachts wakker houden. Deze online sessie wordt gehost door Vooruit-dramaturg en programmator Kopano Maroga. Deelnemen aan de webinar en Q&A is gratis, maar wel even registreren via de link. En maak vooral je eigen soep op voorhand met het enige echte In the soep-recept.

PRAKTISCH

wo 01.07 - 19:30 online
THINK / debat
gratis, wel inschrijven via de link
Engels gesproken

Credits

in samenwerking met LABO vzw & Africalia