Buitengelezen #1

Jos Geysels / Fien Sabbe / Anna Luyten / Els Snick / Matt Watts Group (Matt Watts & Stef Kamil Carlens)
De Zomer van Vooruit
vr. 07.08.2020 14:00 - 16:00
vr 07.08.'20
14:00 - 16:00
  • vr 07.08.'20
    14:00 - 16:00
    Bijlokesite

Uitgelezen verhuist naar de Bijlokesite!

Ons zeer gewaardeerd literatuurprogramma Uitgelezen kan door het coronavirus niet plaatsvinden onder normale omstandigheden. Dus verhuizen we gewoon naar buiten, onder een aangepaste naam: Buitengelezen. Drie edities lang vertoeven we op de Gentse Bijlokesite, tijdens het culturele zomerprogramma Bijloke Wonderland. En dat doen we met een kransje fijne gasten, de beste Boeken op Tafel en natuurlijk uitstekende live muziek van de Matt Watts Group. 

 Te gast: Els Snick

Voor de eerste Uitgelezen nodigen we Els Snick uit, autoriteit wat betreft het werk van auteur Joseph Roth. In 2014 richtte ze samen met Geert Mak het Joseph Roth Genootschap voor Vlaanderen en Nederland op. Ze is ook de drijvende kracht achter een reeks bibliofiele Roth-uitgaven. In mei nog verscheen een prachtige uitgave van Joseph Roths ‘Radetzkymars’, in een nieuwe vertaling van Snick, met een voorwoord van Geert Mak en tekeningen van Jan Vanriet.  

Boeken op Tafel

‘Cliënt E. Busken’ van Jeroen Brouwers 

“Een nieuw hoogtepunt in zijn oeuvre.”

Christophe Vekeman in De Standaard

‘Cliënt E. Busken’ beschrijft een dag van zijn verblijf in de psychiatrische instelling. Navrant en hilarisch openbaart zich een warrig geestesuniversum. Het literaire werk van schrijver Jeroen Brouwers is veelvuldig bekroond met o.a. de Constantijn Huygensprijs en de Prijs der Nederlandse Letteren. In de boeken van Brouwers speelde zijn jeugd in Nederlands-Indië (‘Bezonken rood’) aanvankelijk een grote rol. Andere grote werken van Brouwers zijn  ‘Het Hout’, ‘De Zondvloed’, ‘Geheime kamers’ en ‘Datumloze dagen’.

‘Jaar van de aap’ van Patti Smith

“Teder, aangrijpend, hilarisch.”

The New York Times

In 2016, het jaar van de aap, wordt Patti Smith zeventig. Het blijkt een jaar vol politieke turbulentie en persoonlijk verlies.  ‘Jaar van de aap’ is een poëtisch memoir, een onvervalst staaltje americana en een ontroerende reflectie op vriendschap, verlies en het voortschrijden van de tijd, geschreven in lyrisch proza. Patti Smith, “the godmother of punkrock”, schreef haar memoires neer in ‘Just Kids’ (bekroond met de National Book Award), in ‘M Train’ en nu dus in ‘Jaar van de aap’.

Onderdeel van:
De Zomer van Vooruit

PRAKTISCH

vr 07.08 - 14:00 Bijlokesite (Godshuizenlaan 2, 9000 Gent)
LITERATUUR / fictie / talk
gratis, wel reserveren
Nederlands gesproken

Opgelet: mondmaskers zijn verplicht

Credits

in het kader van: Bijloke Wonderland

in samenwerking met: Paard Van Troje