Suzanne Vega
Suzanne Vega © Holz

NEW DATE: Suzanne Vega

‘An Evening of New York Songs and Stories’
Greenhouse Talent
ma. 28.02.2022 20:00 - 23:00
ma 28.02.'22
20:00 - 23:00
  • ma 28.02.'22
    20:00 - 23:00
    Minard

Intiem concert met herwerkte classics

Dit concert stond oorspronkelijk gepland op 30.01.2021. Eerder aangekochte tickets blijven geldig.

Suzanne Vega laat in april haar nieuwe album ‘An Evening of New York Songs and Stories’ op de wereld los. Voor de gelegenheid tourt ze door Europa, en houdt op zondag 3 mei halt in de Minardschouwburg in Gent. Daar brengt ze nieuwe versies van enkele van haar klassieke nummers voor de eerste keer live op Belgische bodem.

Op ‘An Evening of New York Songs and Stories’ staan eerder uitgebrachte nummers die geïnspireerd zijn door New York, dit keer in een live-uitvoering. Vega wordt hierbij bijgestaan door haar trouwe gitarist Gerry Leonard, bassist Jeff Allen en keyboardspeler Jamie Edwards. Het album werd eerder dit jaar opgenomen in de beroemde New Yorkse bar Café Carlyle. Naast hits als 'Luka' en 'Tom's Diner' komen ook minder bekende pareltjes aan bod, zoals 'Frank and Ava' en 'Ludlow Street'. Ook 'New York is My Destination' wordt uit haar repertoire naar boven gehaald.

Suzanne Vega wordt alom geprezen als een van de beste songwriters van haar generatie. Ze is een boegbeeld van de folkrevival van de vroege jaren ’80. Na het verschijnen van haar warm onthaalde debuutalbum, in 1985 uitgebracht met haar naam als titel, bleef ze hedendaagse nummers schrijven en opnemen die ons inmiddels vertrouwd in de oren klinken. 'Luka' is ongetwijfeld de enige hit ooit die werd geschreven vanuit het perspectief van een misbruikte jongen, terwijl 'Marlene on the Wall' opvallend goed scoorde in het VK. 'Tom's Diner' is een eigenaardig acapella nummer en werd als remix van het Britse danceduo DNA een groot succes in nachtclubs. Vega's albums, waaronder 'Suzanne Vega', 'Solitude Standing' en '99.9F', gingen miljoenen keren over de toonbank.

© Suzanne Vega

PRAKTISCH

ma 28.02.2021 - 20:00 (doors) Minard (Romain Deconinckplein 2, 9000 Gent)
MUZIEK / pop / #tegast
€44 (add) / 42 (vvk, incl. reservatiekost) 

Credits

organisatie: Greenhouse Talent